torsdag 27. februar 2014

Det bobler

littegrann om dagen. Hodet er sååå innstilt på vår. Men er det vår? Langt i fra, her oppi dalom er det ganske lenge til.


Fortsatt relativ dyp snø i Svingvoll. Har ikke vært i drivhuset på lenge, men om mannen og jeg danner taulag, klarer vi det kanskje.


Ser man det, ser man det. Klarte ikke vente lenger, måtte prikle bare littegrann. Her får mine første chiliplanter nye potter.


Skulle bare innom den lokale gartneren for å kjøpe stearinlys, men hva skjedde? Plutselig var det flere chilifrø i posen, og 2-3 pakker til med frø jeg "trengte". For ikke å snakke om noen potter med narcisser ;) Jeg antar jeg bør begynne å like chili etter dette.


Trallallla, deilig med jord mellom fingrene, oppi vasken, på gulvet og under neglene. Det blir så hjemmekoselig atte.


Der står de, dandert oppi rømmeboksene sine i hver sin potte, På en planke over vasken. Husets eneste lysstoffrør får gjøre nytten, men jeg har en plan.


Sånn, når hagearbeidet avsluttes strikkes det


og leses

og trenes (har ikke bilde, heldigvis)

og jobbes, sånn at det blir penger til mer frø


NB. Om noen kloke hagekoner eller menn leser dette innlegget så lurer jeg på: hvor lenge skal lysstoffrøret lyse pr døgn?Å slik går dagan.................................

                                                -Turid

9 kommentarer:

 1. Det er godt med litt jord på hendene igjen, lange negler-perioden er over her for denne gang he he.
  Så nydelig grønnfarge du har på strikketøyet ditt, du kjeder deg ikke skjønner jeg.

  Lykke til med sådden og ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Kjære vene..har du såå mye snø? Utrolig vakkert da, og mye å putle med inne..her går det i strikking også, mens jeg venter på spiringa. Mye grønn glede hos deg ser jeg. Her på vestkysten er værgudene ikke mye å stole på, selv om nok våren er et hestehode lenger..Mvh Eli.

  SvarSlett
 3. Hei Turid :) Det er litt snø hos deg ja! Her på kysten av Vestlandet har det ikke vært så mye snø å snakke om. Derimot har vi hatt vår del av blåst og regn,,,,vet ikke hva som er å foretrekke jeg!
  Da er det ekstra godt å ha muligheten til å starte våren innendørs! Fine spirer du har fått opp :) Lærte noe nytt gjorde jeg og :) Visste ikke at man kunne benytte vanlige lysstoffrør til plantelys. Vil tro at de faller noe rimeligere enn plantelys.
  Lykke til videre med sådden :) Hilsen fra Tone

  SvarSlett
 4. Det gjør ingen ting om lysrøret står på hele tiden. Jeg har timer på i boden, så det er av ca. 8 timer om natten. Men der er det en del kjøligere enn du sikkert har det på kjøkkenet. Dess varmere det er, dess mere lys kreves.

  SvarSlett
 5. Sånner det, når det ikke er vår ute så må vi lage litt vår inne :-)) Hundreåringen var ustyrtelig morsom!

  SvarSlett
 6. Jeg tror jeg har mitt lysstoffrør på mellom 15-18 timer pr døgn. :) De hadde forresten 3pk timere på salg å Plantasjen nå så jeg - 50,- eller noe? Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke kjøpte da jeg var der på mandag. Får gjøre noe med det neste gang jeg er innom tror jeg.

  Ser forøvrig at dere har mye mer snø enn oss, så da bør jeg vel bare la være å klage sånn selv.

  Kos deg med bøker (vært å mammutsalg du også? :D) og ha en flott helg!

  SvarSlett
 7. Jeg har planter på to steder, og den ene stedet er lyset av i 8 timer. Det andre stedet står lyset på 24 t i døgnet. Det går helt fint begge deler. Jeg har lest et sted at det er bare tomatplanter som må ha "natt". Lykke til med chilliplantene!

  SvarSlett
 8. Oioi, der var det litt mer vinterstemning enn her i Østfold! Misunner deg ikke brøytejobben for å komme frem til drivhuset nei!
  Men så herlig å se at såing og prikling er igang, til tross for snøen utenfor døra :D
  Har ikke så mye erfaring med lys selv, men vil tippe at minst 12 timer daglig er fornuftig..

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)