mandag 7. april 2014

det går litt likere (bedre) nå


Årets første hvitveis i vase :) Det er så stas å følge med på den skråningen der hvitveisen kommer rekordtidlig hvert år, sjøl i alpine strøk.


Hagens første blomstring i den varmeste solveggen. Satte ikke ny løk her i fjor, angrer nå, når jeg ser hvor glissent det er. Noterer meg bak øret å sette ny krokus og scillaløk her til høsten. Litt herpesert her også pga katter :(


Næmen, sjå her..... Littegrann bed har kommet til syne.


Her kan jeg gjøre litt våronn denne uka. Greit at ikke hele hagen blir bar samtidig når jeg tenker meg om. Mye å ordne med når alle bedene skal friseres og alle som har hatt ryggrad til å titte frem igjen etter vinteren skal beundres og snakkes med. Roses og dulles og stelles med ;)


Vinteren har gitt alle trærne en hard medfart. Stort sett alle greinene er revet av inne ved stammen. Jeg tenkte ikke på at å få 2 meter veldig lett snø ville endre seg til 1 meter innmari tung snø....
Nå har jeg lært. Dette prydepletreet (Dolgo) har ingen greiner igjen, kan det reddes eller blir det å rive opp igjen? Jeg har ikke særlig lang erfaring med trær skjønner jeg nå.
Gremmmmm.


                                              -Turid                 

7 kommentarer:

 1. Se der ja, nå begynner det å ligne noe hos deg også! Hvitveisen er ikke kommet lenger her heller ;-)
  Det samme har skjedd med to av mine trær også. Dvs. greinene var nesten revet av. Jeg har brukt hyssing og har fått de inntil stammen igjen. Jeg må nok så sikt klippe de av til slutt. Hvis det ikke er noe greiner igjen, så er det nok ikke mye håp tror jeg.

  SvarSlett
 2. Synd at gleda over at snøen forsvinn vert dempa av brotne greiner. Eg har ikkje så mykje erfaring med dette, men sålenge det er liv er det håp.

  SvarSlett
 3. Ja, se nå våres det hos deg også. Hvitveisen er tidlig ute med blomstring hos deg. Ser det er knopper her, men ingen har sprunget ut riktig enda.
  Ha en fin våruke!

  SvarSlett
 4. Nå kommer våren med sjumilsstøvler! :-D
  Herlig å se dine vårtegn.
  Stein

  SvarSlett
 5. Det er håp for våren ser jeg?! Smelte smelte!

  SvarSlett
 6. Nå går det fort fremover hos deg. Fine vårtegn. ha en fin uke!

  SvarSlett
 7. Hm..så leit. Mht. selve roten til treet så ligger den godt isolert under snødyna. Klarer roten seg ,vil nok nye skudd bryte opp på sikt. Sånne trær har vel godt av å pakkes inn i strie om vinteren, slik jeg leser om i hageblader.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)