onsdag 17. september 2014

Jeg digger høsten

fullt ut om dagen. Spiser egenproduserte grønnsaker i mengder, sola skinner og temperaturen er tilnærmet lik sommerlig på dagtid.


Favorittfuglene traner, har kommet tilbake til bygda etter en sommer lenger nord. Her pleier de å bli til det er kaldt også på dagtid.


Fjellturer i bygdas vakre natur. denne heter Søre Suluhøgda og ligger i Gausdal vestfjell.


Det er tid for den aller beste suppa jeg vet om, nemlig gresskarsuppe. I år skal jeg klinke til med selvprodusert chili i den også.


Den organiserte treningen på kveldstid er på stell igjen, da menes spinning som jeg har en hang til. Etter trening er det deilig å slenge seg ned i godstolen med håndarbeidet. De garnnøstene på bildet over, er i ferd med å bli en islender til meg selv.


En ny yndlings kopp har jeg også fått. Håndlaget i en gammel, nedlagt skifabrikk på hjemstedet mitt Fåberg. Fargen heter lågengrønn etter elva som renner nedenfor fabrikken. Vil du se mer av de fantastiske tingene disse søstrene lager gå til nettstedet Ment Jeg lover at de har mye fint ;)
Tusen takk til svigersønn Leo for den.


Dagens tur før jobb ble til et sted jeg bare har vært på vinteren. Neversjøen er et knutepunkt for en mengde skiløyper , men se nå her, ei riktig naturperle nå også. Store kuflokker var det der, men jeg bare sa til dem: jeg beklager forstyrrelsen, jeg skal bare gå forbi. Det skjønte de og vi var særdeles enige om at Neversjøen var et riktig eldorado både for folk og fe i dag.


Nye sofaputer...........sukk, ikke nå igjen, sa mannen, som synes det er sååå mye puter i kjelleren at et utsalg kan åpnes her når som helst.
Blomster plukkes fortsatt inn fra hagen, etter hamskiftet i stuen er det atter en gang kult med gult og oransje.


Har funnet igjen saueskinnet (sauen het Rosalilja og fikk dessverre jurbetennelse), sånn havnet hun her hos meg. Jeg tar godt vare på henne.

Ps. Ei bittelita og helt ny pute til har sneket seg med på det siste bildet, ikke si det til mannen.....                                               -Turid

10 kommentarer:

 1. Så flott med traner på besøk! Det hender at de stopper i nærheten her også.

  Jeg er ikke så opptatt av puter, men gardiner er jeg veldig flink til å kjøpe ;-)

  Fin kopp, og flotte bilder!

  SvarSlett
 2. Du mamma, du vet du bare kan kjøpe putetrekk eller, tar så mye mindre plass a gitt :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Joda barnet mitt. det vet mamma, men akkurat de putene er med innerpute også. De aller fleste putene jeg synes er fine, selges bare som fiks ferdigfylte puter ;)

   Slett
  2. Haha, jeg kan skjønne hvor jeg har arvet putelidenskapen min fra :). Har dere noen dere vil bli kvitt så tar jeg gjerne et titt ;)

   Slett
 3. Nydelige traner. Tror høsten faktisk er den årstiden jeg setter mest pris på. Elsker fargene, klarheten i lufta og temperaturen. Samler liksom inntrykk før vinteren.
  og... ideene og strikkeprosjektene er i gang, garnet ligger bare og venter . Jeg gleder meg til lange innekvelder.
  (Vi tar fortsatt morgenkaffen på terrassen)
  Eirin

  SvarSlett
 4. Ja, det er all grunn til å digge høsten om dagen. Lenge siden vi har opplevd maken. Så godt du tar hånd om saueskinnet da:) Nyt dagene.

  SvarSlett
 5. Ja, høsten er en fin årstid:-) Så flotte fjellbilder du har tatt og den koppen var jo stilig. Legger meg til som følger hos deg:-) Hilsen fra Marianne

  SvarSlett
 6. Hei Turid.
  Du koser deg ser jeg, ja høsten er super når solen skinner å vi har hatt så fin sommer i forkant.
  Har du traner på besøk, så artig.
  Det er det sjeldent jeg ser her.

  Klematis tibetania ,,Tangutica,, den ser mye gulere ut på etiketten men er helt nydelig med sin duse gulfarge her hos meg.
  Og det er jo stas med blomster som kommer litt senere på sommeren også.

  Flotte bilder og kopp, ha en fin høstdag.

  SvarSlett
 7. Flotte bilder du har lagt ut, vakker natur og koselige innesysler.

  Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 8. Her var det mye kos! Har bare sett traner en gang før- de er utrolig stilige. Og må le av mannen din, min mann sier akkurat det samme nemlig :) Klem klem!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)