fredag 19. september 2014

Høstdigg

å da snakker jeg ikke om fårikål. Det er også stære (innmari) godt, men det er gresskarsuppa som er høstens høydare for meg. Den er blogget før, da i en litt "naturell" utgave, men i år som jeg har utvidet horisonten når det gjelder dyrking av sterke saker, flesker jeg til med premiære på årets gresskarsuppe.


Man tager gresskar, seff. Disse har vokst i kompostbingen som har modnet i år, planta ble gedigen, men bare disse tre kom ut av det. Ikke for det, jeg er godt sjølberga med denne avlinga, enda så glad jeg er i gresskar.


Sånn ser de ut inni. Jeg deler de i smale båter, fjerner steinene og skjærer av skallet. Kutt de så i biter. Dette gresskaret var på grensa til ikke å være modent, men jeg tok nå sjansen, og det gikk :)


Løk og hvitløk i biter, her er det rødløk, for det var det jeg dro opp først, men bruk gjerne gul, det har ingenting å si. Sviss til løken er blank, men ikke brun. Ha så i cummin/spisskummen, paprikapulver og chilipulver. Liker du fersk chili, bruk gjerne det, fersk ingefær smaker også godt oppi her.


Sleng i gresskaret, 1 boks hakket tomat og ca vann til det dekker + en terning av en eller annen type buljong, helst ikke fisk => kok i 15 - 20 minutter. Nå er det favorittdingsen igjen, kjør stavmikseren oppi gryta, lenge om du liker suppa glatt, bare litt om du vil ha litt å tygge på i form av gresskarbiter. Smak til suppa med salt, pepper, eventuelt de andre krydderne om du var litt feig i begynnelsen.


Oppi suppa med suppegarnityret, 1 boks grytebønner (husk å skylle disse veldig godt i kald vann), og en boks mais. Kok opp igjen og voila!
Du har akkurat laget ei genial og god gresskarsuppe.


Jeg liker veldig godt rømme/matyoghurt så en klatt eller tre smaker smashing oppi her, i tillegg til varmt brød og hvitløkssmør.


                                                   God helg fra Turid

5 kommentarer:

 1. Nam! Det så skikkelig godt ut! Dumt spørsmål, men hvorfor skal en skylle de bønnene så innmari godt?
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Jeg synes gresskarsuppe er fantastisk godt=) Og denne hørtes jo veldig god ut=) God helg=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Nam! Jeg har tre gresskar ute i hagen. Et skal bli til syltetøy, nå tror jeg et skal bli til suppe og så må jeg skjære ut et til å ha lys i, men jeg får jo masse god innmat fra det også. Og mange gode frø.

  SvarSlett
 4. Jeg må bare ta av meg hatten, nok en gang, for din matglede. Dette så utrolig godt ut.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 5. Mums, ser hur gott ut som helst. Med chili värmen den säkert dubbelt upp också :)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)