torsdag 4. september 2014

Fortsatt favoritten


Kjøkkenhagen :) er paradiset akkurat nå. Det bugner av godsaker i kassene. Murerbøttene er tomme for året, men til neste år....


Hagen er full av sommerfugler, jeg kan gjenkjenne de vanligste, men hva slags sommerfugl er dette? Å sånn for å spore litt av så har jeg sommerasters i kjøkkenhagen for første gang i år. For en genial blomst til snitt :) varer i evigheter inne, bare den får vann.


Dillskjermene står flott nå, de brukes til snitt. De er bare så fine, selv om det ryr (drysser på vanlig norsk) mye av dem.


Før om åran har det vært sjalottlauk det har gått i her, men i år var det helt umulig å få tak i setteløk. Da ble det kepaløk og rødløk i stede. Mmmm, fantastisk avling. og bonusen er at mange av kepaløkene har blomstret med en finfin kulerund stand tettpakket med hvite blomster på.


Dekorativt salathode.


Til og med litt sommer i september også.


Stære fin og frodig kasse. litt sånn velkommen på do alle nabokatter, denne kassa er dandert bare for dere. NOT! Dette var årets kålkasse. Sto dekket med duk hele sommeren, men avlingen var allikevel ikke noe å skryte av. Kålen er fjernet, her er det tømt jord fra murerbaljer og squashkasse. Planen er å plante månedsjordbærplantene her. Har hatt disse nydelige jordbærene i krukker i sommer. Herregud så gode de er. Vet ikke om det er liv laga for de her på vinteren, men det må bare gjøres et forsøk. Og jorda må dekkes i en fei.


 Avsporing igjen. Skal du ha bare en storkenebb i hagen og mangler du et blikkfang i september?  Rozanne er da et hett tips.

Den eneste kålen det ble noe særlig av var grønnkålen, og rødgrønnkål. Hva bruker man rødgrønnkål til forresten? Jeg har prøvd ut endel grønnkåloppskrifter uten særlig hell. Grønnkål smaker silo etter min mening. Men grønnkålsuppe er ikke så verst. Skal finjustere oppskrifta litt så kjem den på bloggen sånn plutselig ;)                                       -Turid

9 kommentarer:

 1. Mange godbiter i din kjøkenhage :)
  Grønnkål skal jo være veldig sunt, men jeg har ingen erfaring med det. Har sett at mange bruker dem i smoothie.

  SvarSlett
 2. Så frodig hagen er hos deg nå. Storkenebben "Rozanne" var et godt tips. Her dyrkes også grønnkål. men bruksområde har jeg ikke funnet ennå.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Åh vilken vacker fjäril! Och Rozanne är en favorit.
  Fint hos dig!
  Kram Maria

  SvarSlett
 4. Herlige glimt fra høsthagen din! Og jeg er helt enig, Rozanne er suveren hagen nå :-)) God helg!

  SvarSlett
 5. Du verden så mye godt du dyrker!
  Klem!

  SvarSlett
 6. Jeg er ikke sikkert på hva den heter, men fin var den!

  'Rozanne' er en jeg kjøpte i vår, og du verden så flott den er nå.

  Kjekt med sånne bunndekkere som blomstrer hele sommeren!

  SvarSlett
 7. Grønnkålstuing:
  Grønnkål
  Eplebiter
  Sjalottløk
  Bacon

  Stekes i panne. Kjempegodt!!!

  SvarSlett
 8. Ja Rozanne er absolutt et hett tips! Jeg vurderer å dele mine slik at jeg får flere.

  SvarSlett
 9. Så fin kjøkkenhage du har! Og takk for godt tips om Rozanne.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)