mandag 26. januar 2015

Jaaaaaa!!

Da er sesongen 2015 igang :) :) :) :)


Chiliplantene har tittet frem, riktig mange av dem også.


Enda flere chiliplanter.


Denne ble sådd i august og har stått grønn i vinduskarmen helt til den ble satt under lysrørene. Den begynner nå å bli mørk i bladverket. Spennende greier.


Dette er litt ugreit å se på, men det ene lysrøret må heves på den ene siden pga long og slim chililjypling. Petimetergenet mitt protesterer kraftig på sånne skeive anordninger, men akk, hva gjør man ikke for sine plantebarn. Foreløpig ganske sparsomt på plantebordet, men bare vent, paprikafrøene har kommet i jorda å står under varmepumpas lune bris til spiring. Småblomstret fiol er i anmarsj, så om litt er det fullt vil jeg tro.


Det er nesten ikke til å tro, men jeg venter ikke så fælt på våren enda. Det er utrolig flott ute om dagen, med snø, kulde og gnistrende skiføre. Bare å ta for seg av alt det vakre naturen viser frem. Disse bildene er tatt på søndagens skitur. Turen gikk innover skogen et steinkast fra huset. Jeg føler meg veldig heldig som bor i et sånn paradis :)


Mannen og jeg endte opp her på Neversjøen i Follebu (da hadde gnagsårene gjenoppstått). Det er bare en ting å si, helt fantastisk fint :)


                              Ha ei strålende vinteruke, hilsen Turid

8 kommentarer:

 1. Ja, da er vi i gang! Jeg har fått opp tre chiliplanter, og skal ikke ha flere. Det er ikke så ofte jeg bruker de, men de er morsomme å dyrke.
  Nydelige bilder!
  Her kom det masse snø, men det kom regn etterpå. Helt klart noen fordeler med å bo så høyt som du gjør :)

  SvarSlett
 2. Her var det vår under lampene inne og vinter ute, ja takk begge deler he he.
  Det er godt å se det spirer igjen og augustplanten har virkelig tatt fart, du er flink med chili Turid.
  Så flott vinter dere har, her har all den fine snøen regnet bort i dag.
  God ny uke til deg.

  SvarSlett
 3. Oj, oj är det redan dags att sätta frön? Med denna kalla vinter känns det som jättelångt fram i tiden. Men hux flux knackar väl mars månad på dörren och även jag kan se fram att ta belamra vardagsrummet med små plantor.

  Kram från Helen

  SvarSlett
 4. den ene bloggen etter den andre viser nydelige bilder av vinterlandskap og frø....jeg innser at jeg ikke har noen av delene :) Strengt tatt er det vel bare frø og spirer jeg kan fikse selv;) Kjempefine bilder og god uke til deg!

  SvarSlett
 5. den ene bloggen etter den andre viser nydelige bilder av vinterlandskap og frø....jeg innser at jeg ikke har noen av delene :) Strengt tatt er det vel bare frø og spirer jeg kan fikse selv;) Kjempefine bilder og god uke til deg!

  SvarSlett
 6. Fine vinterbilder fra dine hjemtrakter. Alltid spennende med nye spirer, det blir chili her også.

  Ha en fin vinterdag!

  SvarSlett
 7. Her kom Chilifrøene i jord idag, nå krysser jeg fingrene for at det skal spire her snart også:-)
  Så nydelige omgivelser det er der du bor!
  Klem Nora

  SvarSlett
 8. Åhhh, det er så koselig å se at du har små spirer=) Det er dessverre en stund til her, men… Så fine vinterbilder=) Vinteren er vakker, selv om jeg foretrekker vår og sommer=) Vibeke

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)