torsdag 9. april 2015

Chilitilstanden

i heimen er fortsatt stabil. Ingen tap så langt, og de vokser og gror under lysstoffrørene i kjelleren. De store, lever livets glade dager i stuevinduet. De har akkurat fått bedre beinplass (potte) og det likte de kan jeg se.


Den staselige lilla chilien. Er ganske liten, så den egner seg godt til vinduskarmdyrking.


Cayenne long slim passer antakelig best i drivhus. Planta nærmer seg 60 cm og lenger kommer den til å bli. Denne sorten dyrket jeg også i fjor, fruktene er ganske store _og_ sterke ;) I like.


Nede på plantasjen i kjelleren ser det nå sånn ut. Chiliplanter i trengsel. Røttene har fortsatt litt plass, så omplantingen vil bli gjort når drivhuset blir kjørt i gang, kanskje til helga om drivhusovnen kommer.


Premiere! Årets første egenproduserte stemor. Pink wing heter den og imponerte meg ikke noe særlig. Ja, ja, har lagd den sjæl iallefall :)


                                                   -Turid


7 kommentarer:

 1. Du kommer ikke til å gå tom for chili med det første ser jeg :)) De er utrolig lette å dyrke, og det er jo gøy å dyrke de. Flott chili allerede! Jeg har oppdaget at de også har vakre blomster :)

  SvarSlett
 2. Flotte Chiliplanter, kjekt med frukter så tidlig. Det var en søt liten Stemor du har laget.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Stilig med lilla blomster på Chilien - den frista! Mine har hvite blomster og har også begynt å blomstre. Plantene er korte og det kommer med grådig mange små passelig sterke orange frukter. Sant som det sto i hageblad jeg leste nettopp at man blir "avhengig" av chili.

  SvarSlett
 4. Den lilla chilien er tøff, og stemora var egentlig kjempesøt :) Kanskje de blir sterkere i fargen når de kommer ut i mer sol?

  SvarSlett
 5. Herlig! Lykke til med avlingen :-))

  SvarSlett
 6. Åhhh, fantastiske chilli=) Søt den stemoren, så jeg synes du skal være fornøyd med deg selv=) Du som er så flink med tomater, nå er mine pirklet og står i små krukker i god jord. Når skal jeg starte gjødslingen? God helg når den tid kommer=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Så flotte chili! De har kommet utrolig langt. Kjempefin stemor, gøy å se.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)