fredag 10. april 2015

Det hender stoltheten

får seg en knekk, men det går raskt i glemmeboka. Det man husker er det man får til, og det er utrolig godt når man tenker på alt som har gått galt opp gjennom årene ;)
Et liv (45), 20 av dem som hagegal, ja det har jo vært hendelser.
Etter at jeg flyttet inn i min 4 hage måtte jeg bare innser realitetene. Det er ikke helt samsvar mellom hva man har og hva man vil med det.

Jeg elsker Austinroser, men bor i sone H-6.

Jeg ønsker meg høye trær for å få til den oasefølelsen jeg elsker, men med opptil 6 meter brøytesnø hver vinter vil ikke et eneste tre kunne klare den belastningen.

Drømmer om stort drivhus, det vi fikk plass til var 10 kvadrat.

Ønsker meg flat tomt, den vi har er i tre nivåer, men skråninger mellom.

Men hva er jeg så stolt over?


Jeg utvikler et spesielt forhold til egensådde stauder, her representert av en helt vanlig Iris Sibirica. Frøene (egenhøstet) ble sådd i ei potte om høsten, året etter flyttet jeg, men potta ble med. Den ble plantet midlertidig i en annen hage jeg disponerte. Samme høst ble den spadd opp og tatt med til neste midlertidige hage. Så 3 år senere kom den til sitt nåværende hjem. 10 år etter at jeg sådde denne kom det en eneste blomst, den er ordinær, men en av mine aller vakreste allikevel.


Hvit mure.


Jeg liker frodigheten i hagen, det å klare å skape høyde uten bruk av trær. Her vokser sukkererter og bønner på bambustårn i murerbøtter. Enkelt å lage til, men samtidig gir det stor stor avling.


Når stauder og roser formelig velter ut av bedene og legger seg i grusgangene.


Dette bedet er invadert av åkersnelle, derfor brukes store og kraftige stauder her, åkersnella synes ikke.


Asparges sådd selv. Frøene fikk jeg av snille Vibeke fra Trondheim. Første året var tykkelsen som sytråd, i fjor som tynt ullgarn, jeg er veldig spent på tykkelsen denne sommeren. Planen er å kunne høste de første aspargesene om 2-3 år. Kanskje tålmodighet er noe man kan være litt stolt av også?


100% hjemmelaget salat er vel noe å være litt kry (stolt) av?

Andres stoltheter finner du på bloggen Blandt roser og bladlus Anbefales sterkt!


                                       -Turid


9 kommentarer:

 1. Frodig hage , selv uten høye trær! ! Og..100% hjemmelaget salat og en ukuelig optimisme, det kan du virkelig være stolt av.:-))
  Og vi liker bloggen din.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Hagen din er virkelig noe å være stolt av! Det er så frodig og flott, og jeg tenker ikke engang på at du mangler høye trær. Flotte murerbøtter med bønner!

  SvarSlett
 3. Du har all grunn til å være stolt som får til en så fin hage i så tøffe vilkår.
  Klem!

  SvarSlett
 4. Hei
  Du var masse å være stolt over, Turid. Hagen din er super flott, og tenk bare på all den gode mate du lager, og deler med oss.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 5. Verkligen an anledning till att vara stolt sån väntan på blomman och en sån fin trädgård
  Önskar dig en fin helg
  Meta

  SvarSlett
 6. Jeg har lyst på asparges i hagen, men tror jeg ikke er tålmodig nok til å så. Du kan være stolt av hagen din.

  SvarSlett
 7. En frodig och fin trädgård, det är något att vara stolt över.
  Ha en skön helg!

  SvarSlett
 8. Du har masse å være stolt av, Turid=) Hagen din er veldig fin, og du får til de utroligste ting=) Det er bare å glede seg over det=) Hyggelig å se navnet mitt her, og gleder meg til å følge med aspargesene dine=) Vi skal kunne høste av våre i år! Tålmodighet er ikke enkelt for den som har lyst på fart=) Fiiin helg til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 9. Kjempeflott hage! Du har masse å være stolt over :-) Og ikke minst tålmodigheten din som gjør at du venter i åresvis før det dukker opp blomster på dine selvsådde stauder! Ha en fin uke :-)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)