fredag 24. april 2015

Happyplace

Drivhus kan brukes til meget og mangt, eller heter det mangt og meget? I min alder er det vanlig å starte med nye ting, noen hopper i strikk eller fallskjerm for første gang. Andre tør å si opp jobben, for å satse på egen bedrift.


Jeg er mindre ekstrem, eller feig kan det også kalles. Jeg har begynt med yoga og meditasjon. Med en kropp som ikke helt henger med i svingene på full jobb, hus og hage tenkte jeg at kanskje dette er tingen. Første kurskvelden var det vanskelig bare det å lukke øynene. Fikk hjemmelekse også, enkle yogaøvelser som skal gjennomføres, helst hver dag, med ro og yogapust.
Etter å ha tenkt på hvordan i all verden en skal kunne klare dette med mann og barn tilstede, mellom jobb, kveldsaktiviteter og alt det som skjer i heimen.
Når av-knappen er vanskelig å finne, måtte jeg tenke på hvor er jeg mest lykkelig, hvor slapper jeg best av.


I drivhuset selvsagt. Yogamatta har nå tatt plass i drivhuset. Gulvet på midten er fortsatt ledig, så der bedrives det yoga hver dag.
Ikke helt i henhold, men med sokker. Du skjønner at jeg har fryktelig mange leieboere i drivhuset og det er ikke alltid de kjenner sin besøkelsestid. Tror jeg huser hundre edderkopper eller noe. Det gjør ingenting, vi er venner og enige om det meste, de plager ikke meg, jeg plager ikke dem. Men det vil virke forstyrrende på konsentrasjonen om edderkopper plutselig hadde kravlet på tærne mine, jeg er kilen.
Planen er å flytte yogatimene ut i hagen når det blir litt varmerer i været og det blir mer løv på busker og trær. Herved er naboene advart :)Kanskje plantene finner seg selv også? Det vokser iallefall så det formelig knaker. Etter å ha fått smake på kukomposten har tomatene tatt helt av.


Persille, både krus og glatt, sådd i februar, nå veldig takandes.


Ikke fullt så takandes basilikum, men det var en lykkestund når jeg prikla dem. Den herligste basilikumduft kilende i nesa gjør drivhuset til happyplace nr 1 altså.


Forsøksgrønnsaken i år er artisjokk. Fortsatt ser det ut til å gå strålende. de strutter i pottene sine, men lita aner de at det blir lenge til utplanting. Er artisjokken følsom for frost? Isåfall blir den ikke plantet ut før 15 juni.


Nysådd koriander. Kan den stå i disse pottene eller er det prikling over i større potter som gjelder her også? Dette er en type koriander som skal kunne klippes ned tre ganger før planta må kasseres. Tja, usikker på om koriander er favoritturten, men den hører til i salsaen.


                                           God helg:) fra Turid

7 kommentarer:

 1. Yoga høres ikke dumt ut.
  Ellers..mye flott som spirer og gror i drivhuset ditt, herlig å se at du er skikkelig
  igang !!
  Ha en fin helg :-))

  SvarSlett
 2. Yoga i drivhuset høres bra ut, flotte omgivelser med dine struttende planter.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 3. Med så koselige og flotte omgivelser må det bli bra resultat med yogaen også! Du verden som det vokser og gror hos deg - her blir det mye snadder etterhvert ser jeg.
  God helg! Klem Nora

  SvarSlett
 4. Så fint å kunne ha flere bruksområder til drivhuset :) Lykke til med yogaen! God helg:)

  SvarSlett
 5. Er ikkje i tvil om at plantene set pris på å ha ein gartnar som utøver yoga midt imellom dei. Masse flotte småplanter du har, missunner deg litt dei struttande basilikumspirene, dei får eg liksom aldri dreisen på.

  SvarSlett
 6. Spennende!! Og drivhus kan brukes til det meste! Lykke til med yogaen :-)
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 7. Så tøff du er, Turid=) Yoga er jo ikke for pyser! Og så mye du har sådd i drivhuset ditt. Gleder meg til å følge med videre=) Håper alt står bra til=)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)