søndag 24. mai 2015

Ting skjer

endelig får jeg si. Denne våren har vært treg på flere måter. Jeg er treg, tiden har ikke vært treg, men alt for raskt, været er tregt heldigvis, men nå begynner det å dra seg til her :)


Sånn bortsett fra det å våkne til hvit hage den 23 mai :( Det gikk bra, da jeg fortsatt bærer ut og inn av mitt overfylte drivhus. Trodde livet skulle bli som et barneskirenn med drivhus, men det er det ikke. Jeg bare sår litt til, så må det fortsatt bæres......


Ny bringebærhekk. 11 splitter nye planter er møysommelig sanket inn på byens og bygdas hagesenter. To her og tre der osv. Plantasjen hadde bare H-4 planter og det går dårlig her det gjerne snør i mai. Langs veggen til lekestua (nå lagerrom, men jeg drømmer om at det skal bli hønsehus) rakte jeg vekk singelen, dro vekk duken og gravde i vei, fylte på med  et par sekker med jord og kukompost, så er den nye bringebærhekken et faktum :)


Den siste lille biten i hagen som ikke var bearbeider er nå det :)) Mannen gikk på med greip, trillebår og mot. Det ble en svett affære, men etterhvert ble torv, gamle busker , ugress og villfarne stauder fjernet. Planen var å tømme komposten der, men akk.... Sånn gikk det ikke, ett smell og realiteten var et faktum. Total trillebårhavari. Begge bårene ligger nå med sine ikkeeksisterende hjul i været, hagedama uten trillebår er som pølse uten ketchup eller noe i den duren. Gode råd er dyre på ettermiddagen pinseaften. Mannen kasta seg i bilen, tråkka klampen i bånn og rakk Biltema med et nødsskrik. Reservehjul er fiksa, ikke helt som vi hadde tenkt, ble noe vinglete. Men det kan trilles inntil videre iallefall.


Lykken er de fire første reddikene i hånda, nå i magen :) Det går mot matauktid i hagen.


Skål for pinse, fri og hagearbeid. Fjorårets geitramssaft nytes mens sola skinner og livet smiler til den som elsker hagelivet


                                                  -Turid

11 kommentarer:

 1. Huff, for et deprimerende bilde av snø 23. mai! Nå håper jeg at det var siste snø hos deg på denne siden av sommeren. Det får da være måte på...

  Bringebær plantet jeg i fjor også. Ikke sånn flotte hekk som hos deg, men dog 5 planter. Håper på velsmakende bringebær i sommer :)

  Trillebår klarer en seg ikke uten nei. Det er det viktigste redskapet jeg har i hagen tror jeg... Godt at det ordnet seg sånn nogenlunde, så du har en å bruke i mens. Jeg kjøpte meg ny trilebår i år. Skinnende rosa, og helt meg. Når folk ser den vet de hvem den tilhører ;))

  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 2. Snø nå er minst litt kjipt. Får håpe det blir litt varme snart, selv om jeg alltid synes nettene blir kaldere enn det yr melder.
  Flott dere "rakk" nytt hjul på trillebåra, kjedelig når man holder på med et prosjekt !
  Har fått meg ny trillebår med to hjul, helt super når jeg holder på i hagen, den står støtt.
  Ha en fin pinse:-))

  SvarSlett
 3. Uffja, snø så sent er ikke morsomt. Blir så fint med bringebærhekk :-) og er det ikke typisk at trillebåra sier takk for seg akkurat når man trenger den? Bra dere fikk en midlertidig løsning.
  Drivhus er mer arbeid enn man skulle tro, du har helt rett. Og dette med å begrense frøsåing har ikke jeg greid ennå heller, jag lager jo bare mer arbeid til meg selv.
  Ønsker deg ei fortsatt fin pinsehelg :-)

  SvarSlett
 4. Hei,
  ja, i går ble jeg ferdig med siste runde med herdig - i hvert fall når det gjelder mengdene. Men jeg bor på vestlandet så det er ikke så kaldt om natten lenger selv om det ikke er så varmt om dagen heller. Har du noen tips når det gjelder bringebær? Jeg har noen busker som jeg ikke får helt til, det er liksom ikke noe fart på dem. Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
 5. En herlig beskrivelse av hagelivets sorger og gleder. Jeg tar meg i å sitte her å humre for meg selv :-D Fortsatt god helg og ikke minst god vår!

  SvarSlett
 6. Hjeeeelp...snø nå...nei nå vil vi ha sommer og varme...:)
  Godt du ikke ble uten trillebår en hel langhelg:)
  Blir flott med ny bringebærhekk...de beste bærene syns jeg:)
  God helg videre:)

  SvarSlett
 7. Trasig med snø nå i mai, men godt den forsvant fort og at den ikke gjorde skade.
  Kan godt tenke meg at drivhuset ditt er fult, og jeg håper varmen kommer slik at du kan plassere potter og planter ut.
  Kos deg og nyt tiden, selv om den kommer med noen overraskelser.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 8. Snö nå "går bort" som de sier her i landet (betyr noe i stil med "helt håplöst").
  Lykke til med bringebärene!
  Klem!

  SvarSlett
 9. Det høres ut som dere er fulle av arbeidslyst. Det er slik det blir hage av:) Hekdigvis (og takkog lov) har vi ikke fått snø på ei stund, men strikkelua er fortsatt i bruk. Ballblommene og golden jubilee har vokst seg fine. Kommer Golden jubilee igjen eller er den ettårig? Jeg har googlet og har lest begge deler. God pinse!

  SvarSlett
 10. Blä för snö sent i maj, da gillar jag bilden av räddisorna bättre. Vilken fin mörk färg, mina ser mycket blekare ut.
  Nyprojekt och roteplatser är sköna att ta fatt på. I brist på skottkärra så fungerar murarbøtter, jeg har så liten plats att jag går i skytteltrafik med hinkarna i stället..

  Nyt pinsen, en ekstra mandagsfri er deilig :)

  SvarSlett
 11. Kjedelig med snø i slutten av Mai, godt den forsvinner raskt. Kjekt med nye bringebærplanter, de blir nok fine i hekk.

  Ha en fin mandag!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)