mandag 17. mars 2014

Slik går dagan

har jeg skrevet før også, men det er nå det de gjør. Leser til øyet blir stort og vått om krokusblomstring og løvsprett. Slik ser det ut i bakhagen her.


Planterommet pr dags dato. Holder 15 grader på dagtid, litt kjøligere på natta. Lyset står på fra 5-6 på morgenen til 22-23 på kvelden. Høres dette fornuftig ut? Synes det går tregt der også, men kanskje like greit når det er lenge til drivhuset er oppe å går.


Sådde tagetes her om dagen, det tok ikke lang til før det spirte i pottene. Kryddertagetes, lakristagetes, og to typer oransje/røde. De eneste som ikke viser tegn til spiring er frø fra vanlig oransje, frøene er høstet fra noen kjøpte planter i fjor. Alle tagetesene brukes i kjøkkenhagen for å avskrekke både den ene og den andre.                                 -Turid

16 kommentarer:

 1. Det ser vinterlig ut hos deg, men våren kommer nok snart! Du får hygge deg med spirene inne så lenge :-)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Man får være glad i den sonen man bor, men mye vår rundt omkring. Det er liksom ikke så stor stas å komme med krokusblomstring om en måned. At plantene vokser sakte er vel bra. Da blir de ikke så pistrete, men kraftige og fine. Jeg har dagslys/plantelys i drivhuset i ca 18 timer i døgnet nå. Der er det rundt 10 grader. Spiring på varmt gulv innomhus. Jeg sår i små aviskrukker. 1-5 frø i hver potte. Tar bort så det er en igjen og planter hele potta i større plastpotte ganske tidlig. Da får de og jord med litt næring og trives med det. Røttene vokser gjennom avispotta og jeg slipper å forstyrre røttene i forbindelse med prikling. Snø i H4 også hvis det er noen trøst. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Vel, jeg kan ikke trøste annet enn at vi har til felles å jukse litt inne med forkultiveringa! Det er moro uansett snø ute eller ikke. Jeg har lyset på døgnet rundt over frøsådden...i en passe kald kjeller..går bra det og ser det ut for. Ellers bruker jeg badegulv og vinduskarmer før spiring. Takk for kommentar hos meg.. selv om mye av teksten på innlegget der ikke er kommet med av mystisk årsak.
  Lykke til og kos deg med videre forberedelser til våren!

  SvarSlett
 4. Å, her klagar eg over nokre snøfjon i lufta og litt på marka. Godt å sjå at det trivest inne i lyset, som høyrest fornuftig ut. Trøysta er at no er det vår, og vert det litt varme og vind så fer snøen fort. I dag starta eg oppvarming i drivhuset og flytter plantene ut der, etter at dei har hatt nokre dagar etter prikling til å komme seg på. Ha ein fin dag.

  SvarSlett
 5. Hei og hopp. Her er det en til med snø i hagen. Ikke nysnø (lenger/enda), men ca 0,5 meter innsunket og askebestrødd dekke på over 90 % av hagen. Skikkelig møkkete og grusom. Jeg må visst også nøye meg med vår inne foreløpig. Heldigvis minker det sakte, men sikkert...
  Husk at du ikke trenger å bruke all tagetesen til avskrekking da ;) Særlig lakristagetesen er fin i maten/teen også.
  Ha en fin uke :)

  SvarSlett
 6. Jammen fikk vi en gjesteopptreden av snøen i helgen her også. Det ble et lag på ca. 10 cm, men den regnet vekk like fort som det kom. Nå har vi det surt og vått.
  Det høres ut som du har ypperlige forhold på planterommet!

  SvarSlett
 7. Jeg misunner deg ikke vintrene dere har! Her kom vinteren på besök igjen idag med snö og kulde. Det ble en liten pause i våren, men forhåpentligvis kommer den snart tilbake:-)
  Lykke til med såingen din! Klem!

  SvarSlett
 8. Tror det er bra det ikke går alt for fort, for det er jo lenge til det er frostsikkert ute - også her sørpå i lavlandet.

  SvarSlett
 9. Mycket snö hos dig, tur du har dina småplantor att pyssla om. Våren kommer snart till dig också.
  Kram Maria

  SvarSlett
 10. Jeg må jo humre litt når jeg ser kontrastene mellom hagene våres :-)) Nesten ikke til å tro at vi bor i samme land?! God uke!

  SvarSlett
 11. Hei Turid :) Det gjelder å glede seg over de hagegleder man har! Så fint det spirer hos deg! Vi har lys på i drivhuset fra 0700 - 24:00, og temperaturen ligger rundt 13-15c døgnet rundt. På planterommet står lyset på døgnet rundt og temperaturen ligger på 16-17c. Plantene som bor på planterommet vokser så det knaker! Står bra til med plantene i drivhuset, men forskjell i vekst er det definitivt.
  En fin kveld ønskes fra Tone

  SvarSlett
 12. Heisan. Av og til gjennom vinteren kan eg sakna eit godt snølag ute. Men no, med våren godt på vei ute , sakner eg ikkje snø. Godt du er flink å laga vår på andre måter, fine spirer du har. Ha det godt.

  SvarSlett
 13. Det er godt en har opplevd en vinter før, ellers hadde en ikke trodd det var mulig og se en blomstrende hage snart under snøen.

  Jeg har også ca 15 g på plantrommet men lyset står på hele tiden, jeg vet ikke om det er så lurt.
  Spirevillige tagetes må jeg si, de er jo så flotte.

  God kveld fra Marit.

  SvarSlett
 14. Skjønner at du blir utålmodig og har lyst på vår! Hvis det er noen trøst, er det kommet et lass med snø her også! Grrr! Jeg vil ikke ha snø! Kos deg med spirene dine=) Vibeke

  SvarSlett
 15. Sympatiklem :) Jeg har to hager og den oppe i skogen har en meter snø fortsatt, hagen hjemme er bar og her spirer det voldsomt. Men hagen hjemme er veldig utsatt om det blir frost nå... Så det er en litt blandet opplevelse av vokstiveren... Innehaging er ikke dumt det heller :))

  SvarSlett
 16. Huff..ja...jeg forstår din frustrasjon...du har da ufattelig med snø ennå.
  Jeg og syns det går tregt med både spiring og vekst iår...trodde det bare var meg som var litt utålmodig..men det går virkelig sakte iår....spirene mine er små og stusselige...vi trenger nok sol og høyere temp.
  Vi krysser fingrer for en varme neste uke:))

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)