fredag 21. mars 2014

Med stor fare

for å gjenta meg selv, slenges det ut nok ett blogginnlegg ut i cyber`n. Og da om favorittemaet hage. Noe som ikke er så enkelt når kong vinter fortsatt regjerer ute, tror ikke han har tenkt å abdisere med det aller første heller.
Hvaskjera?
Småskalaprodusering.

Mungspirer eller hva det nå het.

Guleertespirer.

God gammeldags karse.


Så det mye omtalte planterommet, som egentlig er det mye mindre omtalte (og besøkte) vaskerommet. Joda, det baller på seg her også.


Så var det hun som sverget på at Dahlia/georginer skulle det ikke være mer i hagen her. De er vakre og alt det der, men å bruke sårt tiltrengt drivhusplass til et hav av Dahliaer skal jeg ikke gjøre igjen. I fjor ble det ut og inn bæring i sju lange og sju breie (nattefrosten forekommer her til 15 juni). Resultatet er veldig mange knekte greiner på disse skjøre og digre plantene.
Men hva skjedde? Akkurat denne kunne jeg ikke motstå, men sine kremfarvede peonblomster  vil den stå nydelig sammen med kjøkkenhagens palett. Eller i det lilla bedet, eller egentlig hvor som helst :)

                                      God helg iallefall, hilsen Turid.

10 kommentarer:

 1. Ja, det lyder veldig kjent. Drivhuset er fullt av nye og overvintrede dahlia, ikke mindre enn 40 stk. står der nå. Det er ikke sikkert at det er liv i alle sammen, for det er første gang jeg prøver på å overvintre de inne i kjelleren. Håper i grunnen at noen har tatt kvelden ;-)
  Dahlia er så vakre, og din hvite var nydelig. Skjønner godt at du ikke kunne motstå den.

  God helg!

  SvarSlett
 2. Jeg har rett og slett bare skjønt at "jeg skal aldri ha" må erstattes av "jeg har ikke tenkt å skaffe meg akkruat nå. Plutselig må man likevel. Jeg skulle aldri ha inn-og-ut-planter jeg, men prøver nok en gang å få i gag igjen overvintrede dahlia, nye er bestilt, sammen med sjokoladekosmos. Og i vinduet henger blodbegeren - overvintret inne fra i fjor (men den var jo lett, den har trivdes i vanlig stuetemperatur, så den teller vel ikke da, eller?..)

  Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 3. Imponerende produksjon av grønne spirer! Det minner meg på at jeg hadde tenkt å så gulerter, og det kan jeg jo fremdeles gjøre.
  Skjønner godt at du lot deg friste av Classic Swanlake, den var nydelig. Her står det også en del potter med georginer i drivhuset.
  God helg!

  SvarSlett
 4. Husker en lærer fra barneskolen som hadde det med å si,,,man skal aldri si aldri, og slik er det :) Jeg skjønner godt at det snek seg inn en Dhalia allikevel :) Jeg har over 300 knoller, men kommer ikke til å fordrive de,,,,tror jeg ;)
  Mange flotte spirer hos deg! Liker blomsterpinnene dine. En noe rimeligere variant enn de som selges på hagesentre. Smart :)
  Fin fredag fra Tone

  SvarSlett
 5. Det er godt man vet råd når kong vinter ikke vill slippe til prins vår, så mange fine sorter du har på gang.
  Karse er godt på ost og nesten all pålegg, jeg pleier p så det mot påske.

  Det er ikke lett å overse Dahlia, vi får håpe våren og forsommeren blir uten frost når snøen ligger så lenge hos deg i år.

  God helg fra Marit.

  SvarSlett
 6. Lystelig beskrivelse :-)) Nei det er ikke alltid vi klarer å leve opp til selvpålagte begrensninger... God helg!

  SvarSlett
 7. Ikke det, nei! Dahlia er helt fantastiske. Men de er seglemagneter. Og jeg har mange digre rugger av noen knoller som ligger og venter i kjelleren. Og i drivhuset. Skal ikke ha noen flere. Likevel holder jeg på å revne av begjær etter noen dødslekre på nettet....

  SvarSlett
 8. Har man dille så har man:-) Skjönner godt at du ikke kunne motstå den Dahlian.
  God helg! Klem!

  SvarSlett
 9. Haha du skriver så godt! Ønsker deg en god helg fine deg❤️ Klem

  SvarSlett
 10. Ha, ha! Du er kul! Kjenner igjen den bæregreia! Vi er så utrolig dårlige på å bære ut og inn, men vi har også likevel endt opp med Dahlia fra Amsterdam!!! Kos deg med alle spirene dine=) Vibeke

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)