onsdag 12. mars 2014

Lyssky virksomhet

er det ikke, men om naboene lurer så er det grønnsaker og blomster som dyrkes i vaskekjelleren for tiden. Derfor det spesielle lyset fra  kjellervinduet. Sånn, da var det oppklart.


Siden det fortsatt er ei god stund til vår her, kjøpte jeg meg litt vår hos den lokale blomster og frøpusheren.


Plutselig ble det med noen frø også, en sånn 2-3 pakker.....


Hellandussen. Tenk at disse små skal om noen måneder glede meg med den skjønneste kryddertagetesduften. Ahhh, det lukter så utrolig godt av den.


Snø er ingen mangelvare i Gausdal.


Veien til paradis, kronglete og farefull.


Inne i sjølveste "slottet".


Her stakk det fram krokusspirer av alle ting. Skulle tatt seg ut om de hadde blomstret bak snøhaugen. Det er bare å svelge tungt å spa over spede spirer inntil videre.


Her er beviset om at jeg ikke dyrker forbudte planter, men tomatplanter og chili som går i kategorien nærsyntplanter enda. Det går tregt synes jeg, men det er 1 1/2 mnd til utvandringen i drivhuset. Å plante ut på friland her i alpine strøk, kan gjerne ikke skje før 10 - 15 juni.
Så det er bare å trekke pusten dypt, senke skuldrene å finne fram bunningen (strikketøyet) ei stund til.


                                   -Turid

13 kommentarer:

 1. Ja, snø mangler du i alle fall ikke hos deg!!! Jeg ser at yr truer med sludd og ned i mot -6 her også, så jeg trenger ikke innbille meg at det er vår enda her heller. Ting tar tid...Du får glede deg til juni og lengte etter bedre tider (ute) i mens ;-)

  Ønsker deg en fin kveld

  SvarSlett
 2. Så mye snø som holder stand hos deg, men vips så skrumper det inn og er borte.
  Så flotte løkblomster du har kjøpt og fine blomsterfrø du skal så, det er godt vi kan tyvstarte inne.

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Ja, du skal se naboene har lurt på hva du har dyrket under lys i kjelleren.
  Skjønner godt at du lot deg friste til litt kjøpevår med så mye snø utenfor.

  SvarSlett
 4. Vannvittig mye snø =O Du kan bare beholde den! her har vi også lugubert plantelys i kjelleren, men naboene vet at vi dyrker planter der nede så det går bra :-))

  SvarSlett
 5. Det var nok snø fortsatt, syns jeg! Jeg har også tenkt på hva naboene tenker om lyset mitt - det syns jo godt sånt lys! Noen jeg kjenner har LED-lys og det ser visst enda verre ut - giftig lilla farge, sier de. Tomatspirene mine ser ut som dine, men er ikke prikla ennå - og sådd veldig tett. Jeg trodde de ikke skulle spire så godt siden frøene var så gamle...

  SvarSlett
 6. Åååå hvor du har snø! Godt du har hagegleder innendørs mens du venter på våren :) Håper veien til paradis blir mindre kronglete etter hvert, at milde dager feier over og smelter snøen som dugg for solen.
  Fin dag ønskes fra Tone

  SvarSlett
 7. Ja, de kunne visst ha delt litt på snøen !! Her har ikkje vore snø i vinter og kjem han no er den slett ikkje velkommen !! Lukke til med spirene !! Ha det godt.

  SvarSlett
 8. Greit å ha det oppklart hva som dyrkes :) Fine spirer på vei opp hos deg!
  Det var da mye snø, men så lenge man er i gang innendørs så har sesongen startet :)

  SvarSlett
 9. Vi får trøste oss med lyssky kjellerdyrking vi som bor i snøtunge områder.. Hvis bildene dine av snøen er helt ferske så har du det verre enn meg er jeg redd. Men det er ikke lenge siden det så slik ut her heller. Du lurte på hvor jeg bor i forhold til rosehagen... Jeg bor en halvtime vest og litt sør for den, men også ca 300 meter høyere til værs. Det tilsvarer i hvertfall tre uker.. Tre veeldig lange uker.
  Jeg kjente forresten duften av kryddertagetes i nesen da jeg leste innlegget ditt. Jeg skal snart prikle mine første tagetesspirer. Vi har mye å glede oss til framover, snø eller ikke :)

  SvarSlett
 10. He, he, hender seg man uroar seg for naboer ja, med det lyset som strømmer ut. Ellers ser det ut som om du har vel dobbelt av snø mot vi har her. Det er bare å smøre seg med tålmodighet.
  Ha det gott :)

  SvarSlett
 11. Hei Turid:)
  Hi..hi...ja naboene kan jo lure..:)
  Jeg må nesten si..uffameg...dette var myyye snø!..jeg som bor ved kysten glemmer fort hvor mye snø det kan være bare noen kilometer inn i landet..bortskjemt vil vel noen si..:) Håper på varme og milde dager så det smelter fort..fort:))

  SvarSlett
 12. Hei Turid.
  Jeg må bare fortelle at jeg så små spirer i dag der jeg satte rød kvann som jeg fikk frø fra deg.
  Jeg sådde de i fjor men da var de bare små-planter og jeg tok sjansen på å sette de ut i bedet i høst ,,moro,,

  God søndag.

  SvarSlett
 13. Det er et hus ved oss som har "spesiell" lyssetting. Håper også de bare er hagegale :) Utrolig mye snø dere har! Lykke til med spirene!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)