tirsdag 25. mars 2014

Håndascurry

Håndas på mi dialekt betyr hverdags, så det er oppklart. Lage middag på no time, helst før halv fem sånn at maten rekker å synke innen man sitter på spinningsykkelen og tråkker det man er kar om (oversatt: alt man klarer).


Tanken bak middagen var fisk + lettvint og godt + at ingrediensene fantes i skuffer og skap. Sett stekeovnen på 180 grader, legg laks/ørretstykkene i ei ildfastform som er strødd med salt og pepper. Sett i ovnen.
Del opp 1-2 gule løk og riv 2-3 gulrøtter grovt på rivjernet. Litt olje i panna, 1-3 ts red currypaste (her kan også gul eller grønn currypaste brukes), men det var den røde jeg fant først. Stek det hele mens du rører lett.


Så en boks ferdigkokte grønne linser, husk å skylle disse godt i kaldt vann, da laken de ligger i ikke er så god. Det går også fint an å bruke tørre grønne linser, men da må de kokes i ca 20 minutter først. I boks grovhakket tomat. Det hele surres i panna litt til. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer currypaste.


Hadde en boks selvproduserte mungbønnespirer på benken, tok en neve av de og blandet inn, men det er da ikke nødvendig. Litt vanskelig å spise pent ble det også.
Curry ferdig, og etter mine beregninger skal den ovnsbakte fisken også være ferdig.


Tadaaa. Grei hverdagsmiddag på kort tid. Det hvite på toppen er matyoughurt med fiks ferdig raitamikspulver irørt. Smaker deilig og kjølig til curryen om den blir litt het. Curry smaker særdeles god med hvitløk i, men akk, når en skal rett på trening etter middag er det best å la være ;)                                   -Turid

5 kommentarer:

 1. Mmm gjett hva jeg fikk lyst på i dag, jeg iler inn på kjøkkenet og tar sporenstreks opp laks fra fryseren.
  Da reddet du min tomme hjerne for middags tips hehe.

  Ha en fin dag fra Marit.

  SvarSlett
 2. Du lager så mye spennende mat! Jeg eier ikke fantasi til å finne på sånn som du gjør, så det er fint å kunne få noen tips, ja :-)

  Ha en fin dag oppe i kulda!

  SvarSlett
 3. Gode billeder.
  Hvor ser det lækker ud.
  VELBEKOM.

  SvarSlett
 4. Mmmm, det så virkelig godt ut=) Jeg må prøve, jeg må prøve! Kos deg på sykkelen, om det er i dag=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Det er så utrolig mye man kan ha til laks. Så tusen takk for enda en ide :)

  Ønsker deg en fortsatt fin uke. Klem

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)