lørdag 23. april 2016

Oisann,

jeg har klart det igjen. 23 april og drivhuset er fullt. Når utplantingstidspunktet er 10 - 15 juni kan dette bli interessant uti mai.  Ut med snertent cafèsett, inn med bord i midtgangen på drivhuset. Resultat = trangt og veldig upraktisk å bevege seg der inne.


Med 6-7 minusgrader på natta er det uaktuelt å oppbevare jordsekker og vannkanner ute.


Tomatplanter som er tilovers. Disse vil bli solgt for Gausdal hagelag, det pleier å være veldig populært med ymse tomat og chiliplanter, litt annerledes utvalg enn på gartneriet.


Jeg synes det var en kjempeidè  dyrke spinat innendørs i balje, joda, det blir kanskje like mye spinat som i en pose du kjøper. Og når balja ble plantet var det god plass i drivhuset, med det var før.....


Panikksådden. Sentsådde tomater. Plutselig dukket det opp frø jeg ikke hadde sådd, da måtte jeg selvfølgelig gjøre det.

Å her ser dere det aller verste, småttiser på priklevent. Stauderuccola, 2 typer solsikker, løvemunn, salatløk og ikke mindre enn 2 hele frøposer med cosmos ble sådd. Det tok litt av for meg når jeg ble så innmari humleivrig her. Humler må ha mat, humler liker cosmos, jeg liker cosmos = vinn vinn :)
Hvor alle disse små skal bo etter prikling er jeg mer usikker på. Fortsatt er det ikke sådd en eneste ringblomst enda.

Slik går dagan....

                                       
                                      -Turid


                                 

5 kommentarer:

  1. Jaja, sånn er det bare å være sågal, frøgal og jeg vet ikke hva ;) Jeg har ikke mindre enn 15 camellia i drivhuset, 20 helleborus og 60 blodbegerplanter der, så jeg vet alt om trangboddhet ;) Det er så kaldt her at det snør, så det er ikke aktuelt å sette ut noe. Møkkavær!

    God helg, Turid!

    SvarSlett
  2. Jeg må le litt for her var det mye jeg kjente meg igjen i, men så flotte planter du har drevet frem.
    Du kommer ikke til å kjede deg de første dagene, men det kan være hyggelig å sitte å prikle hvis en sitter godt, har det varmt å kanskje litt selskap med radio.

    God lørdag til deg Turid.

    SvarSlett
  3. Jeg bare sier, galskapen lenge leve ;-D Herlig! Fin helg i og utenfor drivhuset!

    SvarSlett
  4. Eg kjenner meg att her, plantene ser jo så små ut då dei vert prikla at då er det plass til alle, men når dei står så store og fine og ber om ny potte, ja då er det umogeleg å ta livet av dei pga. plassmangel. Men det er utruleg kva vi finn plass til i eit fullt drivhus. Flotte planter du har.

    SvarSlett
  5. Så koselig å lese om såingen din. Det er spennende å følge med på hvor fort det vokser og utviklet seg:)

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)