for kjøkkenhagen og drivhuset. Urtesalt er tidligere blogget, men i går ble det produsert tomatsalt og hvitløkssalt i heimen. En ting er iallefall sikkert, huset her forblir vampyrfritt i lengre tid, for hvitløk lukter som kjent en god del.
Tomatsaltet er rett og slett tørket tomat og salt kjørt i foodprosessor til det er fint.
Hvitløk, kepaløk og persille klar i prosessoren.
Hvitløk/persille/kepaløk/saltgrøt bredt utover stekeplata, uten bakepapir vel og merke.
Etter tørking i ca 8-10 timer på varmluft 50 - 60 grader og nok ei runde i prosessoren ble det sånn.
Tomatsaltet oppbevares i kjøleskapet, mens hvitløkssaltet står i mørk og kjølig kjeller.
Oppskriftene er lånt på DENNE flotte bloggen som er vel verdt å følge :)
-Turid
Eget tomatsalt!! Oj, oj – vilken lyx!
SvarSlettHa det gott – tomatsaltgott!
/Ruben
Mmm så genialt, her er det en overflod av tomater men nå vet jeg hva jeg skal.
SvarSlettTakk for ett veldig bra tips, plutselig så jeg for meg julegaver tralla he he.
Maritklem.
Dette har jeg også tenkt å lage. Husker du tid og temperatur for å tørke tomatene?
SvarSlettJeg er fersk i dette saltgamet, men jeg tørket tomatene på ca 50 grader i varmluftsovn. Tynne skiver, det tok iallefall 3-4 timer. Jeg løsnet skivene og la de hulter til bulter på plata etter to timer.
Slett:)
Jeg sier igjen og igjen, du er så flink til å lage mat!
SvarSlettDu er så utrolig flink til å bruke alt du har rundt deg. Hvitløk er jo ikke den verste lukten det kan lukte hjemme ;)
SvarSlettDette blir bra å finne igjen når vinteren er her.
Klem
q1s23v0v71 a1l27l9e82 z5c03q3g07 h9k62p7v00 n3q08p9a77 j4c30n0v21
SvarSlett