torsdag 22. august 2013

Høstetid

for kjøkkenhagen og drivhuset. Urtesalt er tidligere blogget, men i går ble det produsert tomatsalt og hvitløkssalt i heimen. En ting er iallefall sikkert, huset her forblir vampyrfritt i lengre tid, for hvitløk lukter som kjent en god del.


Tomatsaltet er rett og slett tørket tomat og salt kjørt i foodprosessor til det er fint.


Hvitløk, kepaløk og persille klar i prosessoren.


Hvitløk/persille/kepaløk/saltgrøt bredt utover stekeplata, uten bakepapir vel og merke.


Etter tørking i ca 8-10 timer på varmluft 50 - 60 grader og nok ei runde i prosessoren ble det sånn.
Tomatsaltet oppbevares i kjøleskapet, mens hvitløkssaltet står i mørk og kjølig kjeller.
Oppskriftene er lånt på DENNE flotte bloggen som er vel verdt å følge :)




                                   -Turid

7 kommentarer:

  1. Eget tomatsalt!! Oj, oj – vilken lyx!

    Ha det gott – tomatsaltgott!
    /Ruben

    SvarSlett
  2. Mmm så genialt, her er det en overflod av tomater men nå vet jeg hva jeg skal.
    Takk for ett veldig bra tips, plutselig så jeg for meg julegaver tralla he he.
    Maritklem.

    SvarSlett
  3. Dette har jeg også tenkt å lage. Husker du tid og temperatur for å tørke tomatene?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er fersk i dette saltgamet, men jeg tørket tomatene på ca 50 grader i varmluftsovn. Tynne skiver, det tok iallefall 3-4 timer. Jeg løsnet skivene og la de hulter til bulter på plata etter to timer.
      :)

      Slett
  4. Jeg sier igjen og igjen, du er så flink til å lage mat!

    SvarSlett
  5. Du er så utrolig flink til å bruke alt du har rundt deg. Hvitløk er jo ikke den verste lukten det kan lukte hjemme ;)
    Dette blir bra å finne igjen når vinteren er her.

    Klem

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)