fredag 23. august 2013

Sjokolade og realitetsblogging

Sjokoladekake :O

Ei fantastisk god ei som er så enkel at til og med jeg gidder å lage den. Den holder seg i mange dager, den kan fryses med glassuren på..... men så god denne er blir den nok spist opp i en fei.


Røra på gang.
400 g smør, 4,5 dl vann og 8 små ss kakao kokes opp, rør inn 9 dl farin, bland inn 4 egg, 2,5 dl rømme, 9 dl hvetemel, 1 ts salt og 2 ts natron. Dette blir ei rennende røre (smaker godt) som helles i bakepapirkledd langpanne og stekes på 200 grader i 30 - 35 minutter.


Her er kjøkkenskriveren i gang med flere prosjekter..... Jeg er bare 1 kokk, men jammen fikser jeg det med rot.


Måtte bytte glass på ripsgeleen, da jeg hadde kjøpt patentglass og de var absolutt ikke tette, så da ble det dobbelt jobb.... Og fryktelig mye oppvask.


Sånn, da veivet jeg bare litt med melposen jeg trodde var tom, som ikke var det. Husk, det er alltid igjen litt i en melpose du trodde var tom.


Se der ja, kaka ferdig og kunstferdig dekorert med den lekreste kakepynt...............

Glasuren er like lett å lage som sjølveste kaka.

200 g smør, smeltes med 8 små ss kakao, ha i 9 dl melis, 1 dl rømme som er rørt ut med 5 ss vann, 4 ts vaniljesukker og så har du`n. Bre utover kaka når den er avkjølt og så... kok deg en god kopp kaffe og nyt denne deilige kaka til.


                              Ha ei riktig god helg og slapp av, jeg jobber.

                              -Turid  


3 kommentarer:

  1. Jeg vet alt om såkalte tomme melposer, for hvem har ikke opplevd at de ikke er tomme når en tror at de er det.. ;-)

    Takk for flott oppskrift! Jeg teller kalorier, så den blir ikke bakt med det første, men den skal prøves en gang!

    Ha en fin jobbehelg!

    SvarSlett
  2. Denne så jo veldig fristende ut, og ganske enkel oppskrift også. Passer fint nå til helgen.
    Godt at noen jobber, så vi andre kan ha fri i helgen.
    God helg!

    SvarSlett
  3. Mmmm, den kaka høres utrolig god ut=) Fikk lyst på kake NÅ!!! Håper du får ei superfin helg=) Vibeke

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)