tirsdag 24. september 2013

Ta vare på sommeren - chutney av grønne tomater.

Nå når høsten er her så ryddes drivhuset for tomat og agurkplanter. Med flere kilo grønne tomater ble det i dag produsert chutney. Har ikke gjort det før, så det ble googlet på flere oppskrifter. Så etter en tur i butikken med teflonhjernen min, sto jeg på kjøkkenet, noe mangelfullt utstyrt på ingredienser.
Så chutneyen ble min egen etter det vanlige prinsippet, man tager hva man haver. Og god ble den.


Grønne tomater of course


gul løk i biter, fersk kuttet ingefær, brunt sukker, hvitvinseddik, koreanderfrø, kanelstanger, hel nellik, hvitløk i biter, litt paprikapulver, litt chilipulver. Men etter å ha lest forskjellige oppskrifter på grønne tomater, går det fint med andre ting opp også, som eple, rosiner, andre typer krydder osv.


Sånn, etter 1 1/2 putring er chutneyen ferdig.


Voila! Den skal stå noen uker før den nytes enten til stekt mat, ellers skal den smake fortreffelig som tilbehør til ost.


Sniker med et bilde av ei skål georginer som står på bordet. Det er de aller siste i hagen siden frosten har vært her i natt.                                   -Turid


                               

5 kommentarer:

 1. Såg godt ut! Prøvde meg på det samme - med diverse ingredienser - tror det blir godt :-) Og tomatsaus av røde tomater da! Nam!!

  SvarSlett
 2. Mmm, det hørtes veldig godt ut=) Godt tips for grønne tomater, for det blir det noen av her også=) Tenk at det har vært frost... Jeg vil ikke ha frost og vinter enda!! Håper du har det bra=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Flinkingen : ) Det så skikkelig godt ut!

  SvarSlett
 4. Jamen er du flink med mat! Höres kjempegodt ut dette! Klem!

  SvarSlett
 5. Min fru brukar också göra chutney på gröna tomater! Jättegott!

  Idag börjar äntligen vädden, som jag fick fröer av dig till, att slå ut! Kanske kommer den tidigare nästa år?! När slog dina ut?
  Din är den som har vackrast färg av de tre sorter jag sådde.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)