Urtesmør smaker godt til mye og mangt. På hjemmelagde knekkebrød, ferskt brød, baguetter til stekt kjøtt og fisk.....
Oppi bollen er det finhakkede urter fra hagen etter man tager hva man haver prinsippet. Her er det brukt en neve basilikum, 2 kvister dill, en kvast persille, litt oregano, timian, en kvist rosmarin, tre fed hvitløk, 6 omdreininger med pepperkverna og saften av en halv sitron. Ja og en halv kilo smør da, jeg bruker soft, men foretrekkes meierismør går det like fint.
Rør til alt er blandet.
Taaadaaaa
Smøret ble fordelt i frysebeger med tett lokk, de tåler å stå i kjøleskapet ei god stund, men skal smøret nytes utover vinteren er frysing den beste oppbevaringen. Lurt å ha smøret på tynn plastfilm, rulle det til ei pølse, ha så matpapir rundt pølsa. Pakkes i tett pose og fryses, da er det enkelt kutte av akkurat så mye en skal ha selv om smørpølsa er frossen.
-Turid
Så gott det ser ut! Lyxigt med egengjort. Aha, så bra att man kan frysa det också.
SvarSlettHa en fin dag
Kram från Maria i regnet
Det så godt ut, ja! Mat er du virkelig god på :-)
SvarSlettHa en fin dag!
Så godt det så ut, jeg takker for tips igjen.
SvarSlettDet er så fint å få klippet ned urter og persille og få brukt det til noe som en har glede av leeenge.
Ha en fin dag.
Nam, nam=) Dette hørtes supergodt ut=) Det hadde vært artig å prøve=) Vibeke
SvarSlettAh! Jeg får vann i munnen av dette deilige urtesmøret ditt : ) Flinkingen!
SvarSlettUrtesmør er super godt. Har aldri laget det selv, men fått det servert. Du er flink til å benytte alt du har. I drivhuset mitt så lider urtene av "gidder ikke" syndromet.
SvarSlettKlem
Urtesmør er supert!!
SvarSlettTakk for at du minnet meg på det...skal får gjort det også før vinteren:)