mandag 30. september 2013

Høstsuppe

Etter å ha fått denne ekstremt gode suppa servert hos ei flott dame som heter Kari, kunne den rett og slett ikke glemmes. Heldigvis delte hun oppskriften med meg... og jeg med dere.

Har ikke den store erfaringen med kokkelering av gresskar, ikke dyrking heller for den del. Det ble plantet og pleiet omsorgsfullt på hagens varmeste plass, men det hjalp ikke det minste. I alpine strøk fryser gresskarplanter gjerne midt på sommeren da jernnettene holder sitt kalde grep om hagen noen netter i juli.

Men gresskar finnes nå på torget, i store mengder så løp og kjøp om du ikke har dyrket selv.


Kutt opp 2 løk i ganske små biter, jeg brukte rødløk, men det går like bra med den vanlige gule også, fres løken i kjelen med 1 ss paprikapulver og 3 fed hakket hvitløk. Ha i ca 500 gram gresskar i biter, 1 boks hakket tomat (400 g), 2 dl vann og en terning hønsebuljong. La dette putre på lav varme i 20 minutter.


Ta av ca 2 dl suppe som du kjører med stavmikseren sånn at den blir glatt, ha den oppi suppekjelen igjen, dette vil jevne den en smule. Tilsett 5 dl vann.
Ha i grytebønner og mais, 1 boks av hver eller etter smak, kok opp igjen og server denne deilige suppa med brød til.


Halvveis til mål med suppa.


Suppa passer veldig godt med rødvin til, iallefall på lørdagskvelden.


Og en klatt rømme eller matyoghurt oppi er godt. Da er det bare å nyte, mager suppe, glutenfri, melkefri om man kutter ut vanlig rømme eller yoghurt, proppet full av proteiner helt uten kjøtt. Det trenger man ikke hver dag :)
Glemte å skrive: smak til med salt og pepper før servering.


                                 -Turid (ett suppehue)2 kommentarer:

  1. Den hørtes god ut! :) Jeg er også et suppehue, for det finnes ikke bedre mat nå på høsten når det er så mye flotte grønnsaker.
    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  2. Jeg elsker supper=) Spesilet om høsten=) Liker oppskriftene dine=) Vibeke

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)