tirsdag 10. september 2013

Ta vare på sommeren.

Ja, høsten er ei travel tid for grønnsaksgale hagemennesker som meg. Det er nå hagen (og skogen) bugner av deilige fristelser. Ta vare på det og nyt den fantastiske sommeren 2013 hele vinteren :)



Urtesmør smaker godt til mye og mangt. På hjemmelagde knekkebrød, ferskt brød, baguetter til stekt kjøtt og fisk.....


Oppi bollen er det finhakkede urter fra hagen etter man tager hva man haver prinsippet. Her er det brukt en neve basilikum, 2 kvister dill, en kvast persille, litt oregano, timian, en kvist rosmarin, tre fed hvitløk, 6 omdreininger med pepperkverna og saften av en halv sitron. Ja og en halv kilo smør da, jeg bruker soft, men foretrekkes meierismør går det like fint.
Rør til alt er blandet.


Taaadaaaa




Smøret ble fordelt i frysebeger med tett lokk, de tåler å stå i kjøleskapet ei god stund, men skal smøret nytes utover vinteren er frysing den beste oppbevaringen. Lurt å ha smøret på tynn plastfilm, rulle det til ei pølse, ha så matpapir rundt pølsa. Pakkes i tett pose og fryses, da er det enkelt  kutte av akkurat så mye en skal ha selv om smørpølsa er frossen.



-Turid


7 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut! Lyxigt med egengjort. Aha, så bra att man kan frysa det också.
    Ha en fin dag
    Kram från Maria i regnet

    SvarSlett
  2. Det så godt ut, ja! Mat er du virkelig god på :-)
    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  3. Så godt det så ut, jeg takker for tips igjen.
    Det er så fint å få klippet ned urter og persille og få brukt det til noe som en har glede av leeenge.

    Ha en fin dag.

    SvarSlett
  4. Nam, nam=) Dette hørtes supergodt ut=) Det hadde vært artig å prøve=) Vibeke

    SvarSlett
  5. Ah! Jeg får vann i munnen av dette deilige urtesmøret ditt : ) Flinkingen!

    SvarSlett
  6. Urtesmør er super godt. Har aldri laget det selv, men fått det servert. Du er flink til å benytte alt du har. I drivhuset mitt så lider urtene av "gidder ikke" syndromet.

    Klem

    SvarSlett
  7. Urtesmør er supert!!
    Takk for at du minnet meg på det...skal får gjort det også før vinteren:)

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)