tirsdag 3. februar 2015

Fremmed fisk

kan være en avveksling til den trauste kokte eller stekte versjonen.  Jeg brukte "fersk" laks fra Rema 1000, men ta gjerne en annen type fisk om du foretrekker det. Skjær den opp i biter. Som marinade, ja det høres litt frakt ut, men er temmelig enkelt. Olje i en kopp, ha i gurkemeiepulver, jeg brukte most chili som jeg moset og frøs i ei plastbelagt isbitform i fjorhøst, men du kan gjerne ta tørket om du ikke har fersk. Ca 1 cm ingefær som finhakkes og et par hvitløksfed. 1 vanlig gul løk i båter oppi posen sammen med fisk og marinade, så vender du posen til alt er fordelt.


Sånn ser det ut da. Det blir en råstilig farge på fisken av gurkemeie, smaken er ikke så utpreget. Siden jeg deler hus med to stk med sarte ganer må jeg begrense bruken av chili. Dattera i huset påstod at min spanske kikertsuppe (med chili selvfølgelig), kunne duge som plumbo...!.. En chilidyrkers hverdag kan være ganske så nådeløs.


Ha fisken i ei ildfast form og sett den i stekeovnen på 160-170 grader, fisken vil ta ca 20 minutter. Kok pasta i rikelig med lettsaltet vann, les på pakka hvor lenge pastaen skal koke, ha i gulrotbiter når det er igjen 8 minutter av koketiden.


Pasta og gulrot ferdig kokt, hell av vannet, ha i en halv eller hel pose spinat om du vil. Trykk oppi alt du får plass til i kjelen din, min ble dessverre litt liten. Spinat er supersunt og kjempegodt. Når pastakjelen står på plata vil spinaten falle raskt sammen, da heller du i fløte. Jeg foretrekker kremfløte, men matfløte eller vita hjertegodfløte fungerer vel så bra. Jeg brukte en halv boks, knekket oppi et egg og rørte rundt. da var pasta og grønnsaker ferdige.


Oppi en stor bolle med pasta og grønnsakene, fisken la jeg på toppen og vips så var middagen ferdig på ikke mer enn 25 minutter. Hvis du tar vekk kremfløten så er denne middagen også ganske så sunn.


Må bare ta med dette nydelige bildet fra fjellet 8 km lenger opp i dalen her jeg bor. Har vært ute på tur i dag, tenk å komme opp på fjellet, helt alene var jeg, nyoppkjørte løyper ingen hadde gått i før jeg kom. Det dukket jammen opp en kritthvit hare oppe på fjellet, den hoppet foran meg i løypa et godt stykke, før den tok en annen vei enn meg.
Fantastisk øyeblikk :)


                                               -Turid

6 kommentarer:

 1. Mmmmm det hørtes godt ut
  Må prøves
  Heldigvis har mine blitt vandt med en smule sterkt krydret mat :)

  SvarSlett
 2. Det hørtes godt ut! Nydelig bilde, og det er vakkert med snø om vinteren. Artig naturopplevelse for deg :)
  Vi får nyte vinteren så lenge, men snart ønsker jeg meg vår!

  SvarSlett
 3. Nam, dette høres godt og lettvindt ut - det liker jeg! Skal jammen kjøpe fisk neste gang jeg er i butikken. Jeg fraus ned chiliene mine hele i høst. Tar opp en hel og pirker ut frøa og kapper den opp. Er vel egentlig ikke så farlig å ta ut frøa heller. Veldig fornøyd med chiliene mine i frysen!

  SvarSlett
 4. Alltid inspirerende å kikke innom deg :-)) Jeg ble i tillegg veldig sulten :-D

  SvarSlett
 5. I dag har vi spist fisken din med pasta og grønnsaktilbehøret og det ble veldig godt!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)