torsdag 12. februar 2015

Hagelivet i februar

er nok noe avstumpet i forhold til hagelivet om sommeren. Men lell, så lever jeg et slags hageliv tross snø og kulde utenfor døra.


Jeg tusler ned trappa og inn på vaskerommet oftere enn jeg vasker klær. Det står det store "bordet" med plantebarna på. Tross litt kummerlige og konstruerte omgivelser vokser chilibarna, sakte, men sikkert.


Minikjøkkenhage i kjøkkenvinduet. Karse, ertespirer og hvitløksgress får duge inntil reddiken og salatbladene kan spire utendørs.


Under spisebordet der varmepumpa blåser sin sommerlige bris står spirepottene tett i tett. Prydgress til innebruk, bare for artig, gressløk, persille, kronartisjokk og mariatistel. Jeg har nemlig ikke tenkt å fortelle artisjokkene at de skal bo 470 moh i sone 6. Det de ikke vet, har de ikke vondt av, tenker jeg.


Jeg foretar fortsatt hagevandringer. Man bare later som om det ikke er snø, så er det bare å vandre ut på hagens mange singellagte stier ;) Her kan det være greit med høye støvler og varme klær.


Snøskulptur av solsikken fra i fjor, de opphøyde grønnsaksbedene avtegnes tydelig i snøen.


Sommereika vinterstiden, den holder stand, men vokser ikke i racerfart akkurat. En tur i drivhuset hører også til på en skikkelig hagevandring.


Når hagens gjøremål er over, alle frøpusherne både live og på nett er besøkt, så foretar jeg meg dypdykk i denne korga med finull. Det går fortsatt i votter, mengder av votter :)


                                                -Turid

10 kommentarer:

 1. Flotte spirer! Det er lite som minner om vår ute, men det er trivelig med spirer inne :)
  I dag var jeg på Claes Olsson og kjøpte 6 skobrett :) Et ble plassert i gangen som skobrett, og resten skal i drivhuset bare det blir vår. Kjekke de der!

  SvarSlett
 2. Du har fått deg en skikkelig barneflokk å passe på:) Ser du har sådd flere slag jeg ikke har hørt om en gang. Lykke til!

  SvarSlett
 3. Hei igjen! Jeg fant et eldre innlegg hos deg om geranium Patricia. Hvordan klarer hun seg hos deg? Er den så flott som mange skriver? Hva med Ann Folkard - kjenner du til henne?

  SvarSlett
 4. Her er mye på gang inne hos deg ser jeg. Moro med de små spirene som utvikler seg.
  Jeg velger å vente litt til med å så. Ikke har jeg drivhus og ikke har jeg varmelamper. Sår jeg for tidlig blir de bare strantne er min erfaring.

  SvarSlett
 5. Så koselig det er å så innendørs på denne tiden! Morro å se bildene dine.

  SvarSlett
 6. Oisann, mange fine plantebarn, dette blir spennende :-) Jammen er det mye snø hos deg også, greit å kunne drømme seg litt bort på hagevandringa da. Full forståelse av dypdykket i garnkorga, det er der jeg befinner meg mesteparten av vinterhalvåret også.
  Ha en fin helg :-)

  SvarSlett
 7. Flott det vokser i vaskerommet ditt !
  Men du har myyye snø...godt du har kurven med fin tråd og hygge deg med:)
  Ønsker deg fin helg:))

  SvarSlett
 8. Synes dette er en herlig tid :) Det spirer innendørs, og våren er nær, men man har fremdeles er del lat-tid til gode før man har "vår-onna" utendørs :) Tid til drømmer og planer, og te-kopper mens man titter ut på snøen som forsvinner, sakte men sikkert..
  Kos deg med chilibarn og strikking ;)

  SvarSlett
 9. Masse snø hos deg. men det isolerer jo bra og gjør det mye lysere.!
  Skjønner du er ofte på vaskerommet.
  Idag ble det satt opp hylle på vaskerommet her, så nå kommer nok gemalen til å være der ganske hyppig :-))

  SvarSlett
 10. Artisjokken kommer til å kose seg i det varme innlandsklimaet! Skal ha lang og varm sommer, har jeg planlagt. Jeg driver og prøver å la være å så mer ennå, for jeg vet at det blir for fullt om jeg er for tidlig ute.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)