tirsdag 20. mars 2012

Elleville oppdagelser.

Vet jo at mange av dere har hatt vår lenge nå, men her jeg holder til er det nesten rekordtidlig :)) Av den grunn er jeg ganske våryr om dagen. Kom fra jobben i dag, hva møtte meg? Fru trost, her med all den snøen enda, godt å tenke på at familien Trost atter er forenet....Jeg har blitt eplelanger av rang nå, det går mange pr dag når trosten er sulten. Og den ene fuglekassa er nå bebodd av en blåmeis.

Her bor blåmeisene, kassa henger litt kjekt i trærne utenfor gjerdet, men med full innsikt av oss.

Vakre Therese (Bugnet), fortsatt med vinterballkjolen rundt føttene, men for all del, den minker for hver eneste dag.

Den forviste orange og fylte valmuen overivrig. Har luket den i årevis, men her i den harde grusen står det ei tue.
Den er uendelig vakker da den blomstrer de 3 dager sist i juni.


Kjøkkenhagen begynner å titte fram fra snøen. Grønnsakene dyrkes i kasser bygget av mannen: 3 stk 3 meter lang og 1 meter bred, 2 stk 2 meter lang og 1 meter bred + ei trekanta stor. I forkant vokser det rabarbra og noen urter. Squash og andre varmekjære grønnsaker dyrkes i solveggen mot sør, da i flyttbare kasser. Ellers har jeg urter plasser rundt omkring i blomsterbedene. Som da jeg plantet mynte i blomsterbedet, og nå har jeg veldig mye mynte.....

Som jeg gleder meg til å begynne å rote i disse kassene.

                                                  -Tua

2 kommentarer:

  1. Nå våres det hos deg også:)..koslig med fuglekasser som en kan følge med på:)...takk for koslig kommentar hos meg..ønsker deg en fin kveld:))

    SvarSlett
  2. Herlig med egen kjøkken hage:)jeg drømmer om det selv:) blir spennende å sehva jeg får til i løpet av våren/ sommeren, men har skjønt at det skal være ganske greit og bygge selv?? noen tips til hva man skal bruke av materialer??

    Kine:)

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)