torsdag 27. mars 2014

Stand by


er ordet. Det blir ikke vår selv om jeg lengter og lengter. Mange minusgrader på natta, sånn at det ikke rekker å tine noe særlig på dagen.


Jeg ignorerer og sår på. Har snart et seriøst plassproblem på planterommet, og med minus 11 grader på natta blir det vel kostbart å fyre opp drivhuset. Prøver å vente til påske iallefall.


Ikke alle frøene er plukket, renset og pakket enda. Dette er frøstander fra solsikken som jeg døpte Inger Marie, siden frøene kom opprinnelig fra henne.


Sånn så Solsikke Inger Marie ut i fjor. Hun ble ganske forskjellig fra plante til plante, artig og spennende.

Forsøk på å fremkalle vårfølelsen. Forsythiakvister som drives frem til en relativ sparsom blomstring.

Anisisop bakerst, kryddertagetes i midten og vanlig tagetes fremst.


Furtne og nypriklede småplanter av tomat og chili.


Om de over er furtne, er enkelte av disse dødsfornærma. La seg rett ned å nektet videre vekst. Fortsatt tre planter igjen, men hva i all verden gikk av disse? Lurer på om furtne tomater smaker godt :)


                                       -Turid

5 kommentarer:

  1. Ja, jeg forstår deg veldig godt. Sier hun som tross alt har fått vår her. Plassproblemer er ingen spøk, men jeg forstår at det blir en dyr affære hvis du skulle hatt på varme når det er 11 minus... Jeg har på varme i drivhuset, men her er det kun minus 2 om natta, så det går greit. Jeg har sådd tomat som var så furtne at ingen kom opp av 6 frø... :-(
    Det er sikkert en form for visnesyke som har truffet dine tomater tror jeg. Sånn skjer fra tid til annen. Lykke til med resten!

    SvarSlett
  2. Det må være kjekt med frø og frøsåing, mens du venter på våren. Jeg har også furtne tomater, tror de blir bra på smaken.

    Ha en fin torsdag!

    SvarSlett
  3. Ja, du får kose deg med alle småplantene inne mens du venter på at det skal bli vår ute.
    Småfluelarver kan spise på små planterøtter, så det kan være en grunn til at småplanter kollapser. Hvis du ikke har hatt problem med småfluer, er det nok som Marit sier over.

    SvarSlett
  4. J om det er 11 minus blir det dyre grönnsaker hvis du skal varme opp drivhuset! Håper våren kommer til deg snart også.
    Klem!

    SvarSlett
  5. Så kjedelig med fortsatt mange minus på natten hos deg!
    Men den opptimisten du er,så sår du og tenker vår...flink du er:)
    Sååå artig med solsikken...tenk at du gav den mitt navn...søt du er:)

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)