tirsdag 12. februar 2013

Retrokokking.

En gammel klassiker av en saus som passer til både kokt og stekt fisk. Egner seg som helgeutskeielse siden sausen ikke akkurat er mager, men du verden, den smaker ekstremt godt.


Ferdig. Stekt ørret med gulrot og broccoli. Sausen er den gamle, men velsmakende klassikeren Sandefjordsmør med noen moderasjoner.


Poteter på kok først. Fisken stekes så i panna, sett på vann til grønnsakene.


Sausen består av dette :) Hell fløte i en kjel, ha i 1 toppet ts maizenna mens fløten fortsatt er kald, kok opp. Maizenna er juks, men gjør at en kan spare litt av smørmengden, samt at sausen ikke skiller seg ved koking. Del smøret i mindre biter og rør i den kokende fløten. Til 4-5 personer er passe mengde en snau kartong fløte og 350 - 400 g smør.  Denne sausen lages på bare noen få minutter mens grønnsakene kokes og fisken ettersteker på svak varme.


Opprinnelig skal det være finhakket persille i denne sausen, men jeg synes purre smaker så utrolig mye bedre.


                                  Fortreffelig måltid :) hilsen Tua.


4 kommentarer:

  1. Du er kjempeflink til å lage mat! Ha en flott dag :-)

    SvarSlett
  2. Så flott! Jeg tar vel imot alle gode ting som gjelder mat :)

    Tusen takk!

    Klem Vivi

    SvarSlett
  3. Den sausen passer jo veldig godt, siden det er feitetirsdag i dag (siste dag før vi går inn i fasten). Med så mye godt i, må den jo bare bli god.
    Ha en fin tirsdagskveld!

    SvarSlett
  4. Mmmm da spørs det om det ikke blir laks her i morgen :)

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)