onsdag 6. februar 2013

Fylt kylling

gir en ellers ganske kjedelig kyllingfilet en ny dimensjon. Minimal jobb, men det tar jo litt tid i stekeovnen. Tid man kan bruke på andre ting ;)


Ferdig servert med fullkornsris,  broccoli (antirynkekrem i grønnsaksformat sies det, men for meg er det nok for sent, siden den ikke har reverserende virkning :) og saus med juks.


Bruk en liten og helst skarp kniv, gjør et lite snitt i kyllingfileten. Om det ikke blir akkurat slik jeg har gjort det går det fint allikevel.


Stapp inn ei skive ost, jeg har brukt cheddar (liker veldig) kjøpt i singelpakkede skiver på Rema 1000, men mye annet kan også brukes, eksempelvis Norvegia, Jarlsberg, blåmuggost.....osv.


En skvis pepper fra kverna og ei skive spekeskinke som pledd over, her kan også bacon brukes. Alt legges i ildfast form og settes inn i ovnen på 160 - 170 grader en tre kvarters tid. Når kjøttet er ferdig smaker det best om en tar kjøttet ut av ovnen i 10 - 15 minutter før en skjærer i det = saftig og temperert kjøtt.


Saus med juks. En vanlig løk i små terninger, noen skiver spekeskinke i tynne strimler (eller bacon), om en liker sellerirot riv i en snei av den oppi også. Ha ei 5 dl kaldt vann og en pose brun saus..... kok...10 - 15 minutter...... En fløteskvett gjør seg selvsagt alltid i sausen, men kan sløyfes om forholdene tilsier det.                                     -Tua

4 kommentarer:

 1. Du er jo reneste Ingrid Espelid! Jeg hater å lage mat, men blir jo inspirert av deg. Takker og bukker for flotte oppskrifter. Ha en flott dag!

  SvarSlett
 2. Mmm dette så veldig godt ut, kylling har jo lett for å bli tørr så jeg låner den oppskriften.
  God onsdag fra Marit.

  SvarSlett
 3. Mmmm, dette så jo også supergodt ut=) Så artig at du deler oppskrifter, kjenner jeg blir inspirert til å lage noe nytt=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Den kyllingen så riktig deilig ut - og "saus med juks" var et smart trekk!!

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)