søndag 3. februar 2013

Utskeielser

i matveien er lov i helgene. Svinefilet med fløtegratinerte poteter og peppersaus.





Svinefileten kledd i tynne spekeskinkeskiver. Lagt i form med selskap av rå potetbåter som er vendt i litt olje og drysset med salt og pepper. Inn i ovnen på 170 grader.


Peppersaus i en fei. Løk i bittesmå biter fikses lett ved å skjære vertikale kutt ned i den halve løken, kutt så innover (hoisontale kutt).


Så nedover... vips små fine løkterninger.


Løk og champignon i panna med en smørklatt, stekes litt. Ha i grovmalt pepper etter smak. 1 ss sitronsaft.


En skvett cognac i sausen gjør seg, men kan godt sløyfes.


Så kommer jukset, Ha i 2 dl kaldt vann i panna sammen med en halv pose ferdig brun sauspulver og kok opp igjen. 2-3 dl kremfløte has i, kok opp atter en gang. Om sausen ser lys ut ha i en dæsj sukkerkulør.
Mange operasjoner, men denne sausen er ferdig på 6-7 minutter, fin å koke mens kjøttet hviler seg før det skal skjæres opp. Om det er mange som skal spise går det like fint å lage denne sausen i jerngryte der man får plass til større porsjoner.


Fløtegratinerte poteter. Rå poteter i skiver, et par fed hvitløk, 1 kartong fløte, salt og pepper.


Sett inn forma sammen med kjøttet og potetene, middagen er ferdig på ca 1 time.


Nok en utskeielse, kokken her i huset liker å lage mat, på lørdag er det jammen lov å kokke i selskap med et lite glass rødt også :) Mmmmmmm.

9 kommentarer:

  1. Mmmm, dette så supergodt ut=) Du ser jo ut som en mesterkokk! Artig med litt matinspirasjon=) fin søndag til deg. Vibeke

    SvarSlett
  2. Ser godt ut! En deilig søndagsmiddag. :)

    SvarSlett
  3. Ha, ha, kör vi med pepparsås både två i helgen;) Tänkte på cognac jag också men det blev vin.. ok, nästa gång testar jag din sås, den ser god ut :)

    SvarSlett
  4. Mmmmm, så utrolig godt dette så ut. Helg enig med deg, det er lov å skeie litt ut i helgene1

    Håper du får en ny fin uke! Klem

    SvarSlett
  5. Super helgemiddag! Takk for smart sausetips.
    Ha en fortsatt fin søndagskveld!

    SvarSlett
  6. Vad gott det ser ut! Vi åt fläskfilé i fredags:)).
    Ha en fin kväll.
    Kram Maria

    SvarSlett
  7. Mmmmmm dette såg heilt herlig ut......ja utskeielser er lov :)
    Ha ei fin ny veke, frå MarJE.

    SvarSlett
  8. Det er lov å kose seg, det så utrolig godt ut.
    På denne årstiden er det bra for kropp og humør å ha gode helge-måltider å glede seg til(synes jeg).

    God mandag fra Marit.

    SvarSlett
  9. Dette så ut til å være litt av en utskeielse, ja! Alkoholmisbruk også... ;) ;) ;) Cognac skal drikkes, ikke spises! I dag fant jeg bleke rødkvannspirer som har begynt å gro nede i kjelleren. Det er fra dine frø som jeg fikk i høst. Kjempemorsomt!
    Ha en fin kveld!

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)