onsdag 20. februar 2013

Kremet

Kremet grønnsakssuppe, smaker nydelig på kalde vinterdager og det duger godt som middag.


Jeg lagde suppe til en hel bataljon, selv om vi bare var to til middag, denne porsjonen er nok til 4 om du serverer brød til.


5 gulerøtter, 1/4 sellerirot, 1/2 purreløk og en  1/2 liten kålrot skrelles og kuttes i spiseskjevennlige biter. Ha i 1,2 liter vann og 2 grønnsaksbuljongterninger, kok opp og la det putre i 4-5 minutter.


2 - 3 toppede spiseskjeer med hvetemel og nok kaldt vann til det blir ei rennede røre, dette helles gjennom ei sil opp i suppa, rør og suppa tykner. Med hvetemel som jevning må det hele koke 8-10 minutter sånn at melsmaken blir borte, men det går fint å jevne denne suppa med maizenna også om en ikke kan spise mel eller ikke gidder/har tid til å koke så lenge.


Foccatia er veldig godt :) Jeg baker ca en gang hvert jubelår så dette gjorde stor lykke i heimen.
2,5 dl fingervarmt vann, ca 300 g hvetemel, 2 ss olivenolje, litt salt, litt sukker og en kvart pakke gjær, rør i hop og sett deigen i oppvaskkummen med varmt vann, da hever den fort.
Strø mel på ei stekeplate, klem ut deigen, lag "hull" med fingrene, risle over olivenolje og strø på flaksalt.
Hev litt til og stek på 200 grader i 10 - 12 minutters tid. Her kan man om man vil bruke forskjellige urter i deigen også.
Er tiden knapp eller bakelysten vekk, kjøp med et ferskt brød hjem, det fungerer like godt til denne suppa :)


Mens brødet kaurner (dialekt for avkjøle), ha i ca 200 g grønne frosne erter og smak til suppa med salt, pepper og siden ikke et fnugg av fett er benyttet i denne suppeoppskriften kan man godt bruke litt av denne utmerkede fløten, hvis ikke bruk melk eller mager creme fraiche.



                            Mmmmmmett.

                                        hilsen Tua

8 kommentarer:

  1. Du verden så flink du er til å lage mat! Sånne oppskrifter er noe for meg ;-) Kjapt og enkelt, da er jo matlaging ingen sak.
    Ha en flott dag!

    SvarSlett
  2. Å så godt, jeg er ett suppe-menneske.
    Din ser veldig nam nam ut, og brødet smakte fortreffelig også tenker jeg, nå ble jeg sulten he he.
    Marit.

    SvarSlett
  3. Suppe er super vintermat! Nå fikk jeg lyst på Foccasia også.
    Ha en fin onsdag!

    SvarSlett
  4. Dette så veldig, veldig godt ut!

    takk for alltid like hyggelige ord inne hos meg. Dessverre strekker ikke tiden til alltid, slik at jeg får besøkt deg, og lagt igjen spor, men de gangene jeg har tid og anledning kommer jeg så fort jeg kan *fnis*

    Nydelig onsdag til deg, ikveld har jeg og mannen datenight middag og stand up :) Gleder meg!

    Klem fra
    -Maia

    SvarSlett
  5. Suppe er godt i kulda, og denne så utrolig god ut.
    Du er virkelig flink og jeg er glad for at du deler det med oss andre.

    Ønsker deg en fin kveld! Klem Vivi

    SvarSlett
  6. Mmm. Kremet suppe og nystekt brød er jo en hit!

    Har du dårlig tid men ikke har lyst på kjøpebrød vil jeg bare virkelig anbefale å teste den oppskriften her: http://somminedagerer.blogspot.no/2008/08/foccacia-italiensk-brd-p-sitt-best.html

    Utrolig rask og enkelt - for ikke å snakke om sinnsykt godt!

    SvarSlett
  7. Ååå så godt det ser ut! Jeg ble faktisk litt sulten, selv om magen har slått seg vrang et par dager...
    Jeg la meg til som følger, jeg! Jeg trodde faktisk jeg allerede var følger!

    SvarSlett
  8. Sikle sikle.. mmmm Dette så deilig ut!

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)