mandag 25. februar 2013

Kyllingmiddag på 20 minutter

Først.
Sett på risen, sett så på ei plate med jerngryte for steking av gulrot og kyllingbitene.

Saus.
Man tager: 1 løk, 1 boks kokosmelk, 1 dl cashewnøtter, 1 fed hvitløk, 2 ss mild curry paste, saften av 1 lime  (kan erstattes med sitron fra flaske), dette has i en bolle som egner seg for stavmiksing, ei mugge går  riktig fint, bzzzzzzzzzzz til det er en ganske glatt saus.

Ingredienser


Kylling og gulrot til bruning i den sorte gryte


Til sausen, klar for bzzzzzzzzing 

Når kyllingen er brunet, hell så over sausen og la det syde til kyllingen er gjennomkokt/stekt. På slutten av koketiden hadde jeg i rause paprikabiter og purre.


Om du gidder er tzatsiki godt til denne retten. Jeg brukte 1/2 agurk som jeg rev grovt på rivjernet, la det på fjøla og strødde på bittelitt salt, dette for at agurken skal slippe noe av vannet, 1/2 boks matyoghurt, 1/2 fed hvitløk og en skvis pepper røres sammen, ta agurken i hånda å klem ut en dal av vannet før du rører det inn i yoghurtblandingen. Taaaadaaaa der var tzatsikien ferdig.


Et blendende bilde av retten ;) Nanbrødet er ferdigkjøpt, men godt allikevel. Cashewnøtter på toppen.
Det går også  med laks/ørret i denne retten, man må bare kutte ned litt på koketiden og ikke røre noe særlig.

                                        - Tua

3 kommentarer:

  1. Du har ikke vurdert å gi ut en kokebok vel?! Jeg blir i alle fall sulten av å komme innom :)

    SvarSlett
  2. Neste gang jeg lurer på hva jeg skal lage til middag, så skal jeg bare gå inn hit. Alltid noen gode tips!

    Takk for at du deler! Stor klem

    SvarSlett
  3. Supert med flere flotte middagstips! Av og til aner jeg ikke hva jeg skal finne på.

    SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)