tirsdag 13. mai 2014

Ha-ha-ha

hagevandring, det er nesten til å le av. Iallefall når jeg vandrer rundt i cyber`n å ser på hva andre i sydligere strøk har å by på i bloggene sine, mens her ligger det nå jammen igjen snø enda.
Ja, ja, lite å gjøre med det, her kommer min hage 13 mai, ikke akkurat superfrodig enda, men bare vent......


Østenfor sol og vesten for måne er dette bedet, i startgropa om man legger godviljen til.


Hagen eneste skyggebed, not so nice og en liten snøklatt igjen sånn for å krone det hele.


Epletreet stælken i det bedet som antakelig skal opp igjen, gravmyrten har tatt helt overhånd, men andre står og sturer.


Peonbedet, ser ikke sånn ut nå, men uti juli blir det saker :)


Denne selvsåeren dukker opp hist og pist. Antar det er frøplanter og krysninger mellom Primula veris og en annen vanlig primula jeg har, eller kanskje kuleprimula? Ikke vet jeg, men den er i høyeste grad tilgitt, den er så søt og med en yndig blekgul farge.


En fremmed lungeurt kjøpt i fjor. Hmmm, liker lungeurt faktisk.


Årets gressløkplanter er så tusjinne (dialekt for stusselige/tafatte). De har fått litt hønsemøkk og vann. Jeg har forsøkt å føre en liten dialog med dem, pjusket de i tustene, men til ingen nytte.
Enda det finnes 8 tuer i hagen, blir ikke vårens avling særlig nye å skryte av.


Kjøpt meg ny rabarbra. den gamle er som sagt gammel og gretten (gallsur). Sånn går nå dagan..........                                                -Turid

11 kommentarer:

 1. Du når oss nok snart igjen. Tenk på alt du har å glede deg til.
  Primulaen din ligner jo veldig på den ville kusymren, Primula vulgaris, som er vanlig langs kysten. Lungeurten din var flott! Utrolig variasjon i bladverket hos den planteslekten.

  SvarSlett
 2. Så godt å se at det snart er vår hos deg også. Den lysegule primulaen var nydelig.
  Moro med selvsående planter, for det er alltid spennende å se hva som dukker opp. Fin kveld til deg!

  SvarSlett
 3. Det såg omlag sånn ut på denne tid i hagen min i 2013. I år er det den andre enden av skalaen, ikkje lett å forstå seg på naturen sine luner, men vi får henge på. Det kjem brått når det kjem. Eg trur og at det er den ville kusumra du har i hagen din, veldig fin.

  SvarSlett
 4. Oi, da er det hakket frodigere her i sør.
  Men det kommer :) Brått skal du se *smiler*

  Happy tirsdag!
  klem

  SvarSlett
 5. Våren är på väg hos dig, här mer söderut går det nästan för fort.
  Kram Maria

  SvarSlett
 6. Vi som følger bloggen din vet jo at du venter på noe godt :-))

  SvarSlett
 7. Nå begynner det jo å ligne vår hos deg også. Rabarbra er ett "must" i hagen. Jeg höstet for förste gangen i år nå i ettermiddag - så på 17. mai får det bli rabarbrapai:-)
  Klem!

  SvarSlett
 8. Heisan. Fint å sjå hagen din på denne tida også. Ser liksom hagen betre , formen på bed og dessuten alt som er på vei. At vinteren ikkje så lett slepp taket er det vel lite å gjera med... Kjempefin lyse-gul primula. Ha det godt.

  SvarSlett
 9. Det blir, det blir=) Veldig, veldig snart er det skikkelig vår hos deg også=) Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 10. Det er bare å smøre seg med tålmodighet, og glede deg til alt starter for fullt! Du er ikke alene, skjønner du :o) Her er ikke så mye som blomstrer her heller, og jeg har ikke snøen å skylde på! Diverse primulaer, aurikler og en kubjelle synger på siste verset. En enslig akeleie har startet blomstringen i dag! Du skal se at når det først begynner, går det fort!

  SvarSlett
 11. Man får liksom ikke gjort noe med hvor man bor =) I år har vi her i Østfold vært kjempeheldige, vanligvis ser det slik ut hos meg og på denne tiden!
  Det kommer, det kommer, og du har jo masse lekkert å vente på =D

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)