torsdag 23. august 2012

Blad

de er fine hele sommeren, ofte bryr de seg ikke om det regner mye heller, noe det gjerne gjør hver eneste sommer, det de ikke liker er snegler og hagleskurer.


Denne høstormdruen er vakker fra den dukker opp tidlig vår til snøen kommer, den rekker sjelden å blomstre her, men gleder meg med sitt vakre bladverk hele sommeren. Den camperer sammen med en rosa mjødurt.


Forglemmeieisøsters bladverk lenge etter at en er avblomstret. Den blir ørlite brun i kantene etterhvert på høsten, men det tilgir jeg den for.


Ligularia Denticulata eller nøkketunge, planta har jeg for bladeverket. Blomstene er ikke fullt så vakre, men sommerfugler og andre insekter liker dem, så de får stå allikevel som insektsmat.


Myskeblader, så vevre og yndige, men skinnet bedrar. Dette er i overivrig plante som skyter løs i aller retninger, hittil i år har jeg fjernet 1 kvadratmeter.


Parasollblad, denne er ganske liten, men innkjøpt i år, håper den klarer vinteren her.


Ettårig plante, silver falls ett eller annet. Denne står på ei brun kjedelig trapp i en gammel 3 liters hermetikkboks.


Bladverket til aksnøkketunge, denne har fått for mye møllers tran siden den vokser midt i et rosekjerr.


Den "brune" er en saxifraga av en eller annen sort, fint og blankt bladverk, blomstene har jeg ikke sett noe til. Den brune står sammen med blåsvingel og en utløper av geranium Silvias Choise.


Minimalurt, ei villig og flott kantplante, her akkompagnert av epimedium/ bispelue på begge sider. Denne er frisk og fin hele sesongen og dessuten utrolig lett å dele, den formelig faller fra hverandre om du spar den opp.  Etter deling øker den raskt i størrelse igjen.
Jeg har med vilje ikke avbildet eller omtalt Hosta og Heuchera og det har sneket seg med bare en liten gresstust :)) De tre er verdt ett helt kapittel for seg selv etter min mening.


                                        Torsdagshilsen fra Tua

11 kommentarer:

 1. Det er både kjekt og fint med noko som tåler det meste av all slags ver. Variasjonar i bladverk både i farge og fasong er virkelig spennandes innslag i hagen.
  Den Saxifragaen på nest siste bilete lignar på den eg har. Den heiter Saxifraga fortunei Wada. Undersida av blada har ein fin raudfarge.
  Ha fortsatt ein god dag.

  SvarSlett
 2. Nydelige blader! Myskmadran är det många som blir förtjusta i, när jag visar den på bloggen. Här sprider den sig så där lite lagom!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 3. Så mange flotte blader som du har tatt bilde av! Høstormedrue er så flott hele sesongen, ja. Den er en av mine favorittplanter. Ha en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 4. Det er viktig med bladverk, det må jo se pent ut selv om den er avblomstret også! Du har mange flotte i forskjellige farger og former.

  Klem Vivi

  SvarSlett
 5. Ja det lekreste bladverket akkurat nå i min hage er høstormedrue :) Men du hadde jo så mye mere å by på! takk for titten :)

  SvarSlett
 6. Herlige farger på bladene, hagen din må være et syn:)
  Takk for hyggelig hilsen inne hos meg, slikt varmer. Jeg har tatt mange bilder over sommeren, men har ikke hatt lyst eller ork til å sette meg ned foran pc'n, men begynner å se lyset på den andre siden og da kommer motivasjonen.
  <Ha en fin dag videre.
  Klem
  Liza

  SvarSlett
 7. Mye lekkert bladverk hos deg! Ja, det er lurt å tenke på at bladverket er dekorativt over mye lengre tid enn blomstene for de fleste planter. Høstormedruen er en favoritt hos meg også, og nå får jeg se om den rekker å blomstre i år. Det pleier å gå bra her.

  SvarSlett
 8. Akk, her var mye lekkert for en bladfrik som meg! Nye spennende planter noteres ivrig :)Høstormedrue fikk jeg endelig tak i i sommer, og den gleder jeg meg til å se vokse seg til!

  SvarSlett
 9. Hei:) takk for kommentar på bloggen min,og du har helt rett i at det ikke er fjellflokk som er på det bildet:)Takk for navnet og advaringen om at den frør seg uhemmet.Du har veldig mye fint på bloggen din er innom den jevnt,men er veldig sløv til å skrive kommentarer:(
  Ha en fortsatt fin kveld:)
  Gunn:)

  SvarSlett
 10. Vad mycket läckra blad du har! Jag gillar verkligen olika bladverk i rabatten.
  Tack för hälsning hos mig. Vilken fin blogg du har, jag lägger till mig som följare.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvarSlett
 11. Tänk vad många fina växter det finns med fina blad.
  Kul att hitta till dig.
  Annika

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)