onsdag 29. august 2012

Dillen som gikk over..........tror jeg.

Åtte kapitler om de aller verste dillene mine har det blitt, dette omhandler den ene som har gått litt  over ettersom årene har gått. Dukker den opp igjen? Tja, muligheten er der, men sånn per dags dato er dagliljedillen over. Grunnen til det beror antakelig på manglende blomstring på hybriddagliljene. Antar sommeren er for kort her, samt at den hagegale har plassert sine dagliljer nokså tilfeldig når det gjelder både plass i bed og tilgang på sol.
Eksemplene kommer her på løpende bånd eller bilder som det også kan kalles.

Dette er den vanlige gammeldagse dagliljen med deilig duft. Denne  blomstrer  rikt og villig her.

Her er det håp i hengende snøre, om det blir varmt en stund fremover er det en mulighet for  at disse spretter ut.

Dagliljevilniss, her bor det nok 8 - 10 dagliljer i ei klynge.

Ei diger tue som bor midt inni rosa Praire Joy, denne har kommet med en eneste blomst en eneste gang, den var veldig gul, selv om planta var kjøpt som rosa.

Ups. Fant plutselig igjen Strawberry Candy under Geranium Kashmir White.

Mange av dagliljene er plassert mellom andre stauder, dette er Purple Prince  sammen med en blå iris og astilber.

Joan Senior, ei "hvit" daglilje jeg kjøpte for 7 år siden. Den har nesten ikke vokst og iallefall ikke blomstret. Knupp for første gang, men antar hun ikke rekker det.

Ifølge arkivet som ikke er helt oppdatert skal det være mellom 25 og 30 forskjellige dagliljer her, uten at jeg har sett noe særlig mer enn bladverk på dem. Det er dekorativt det også, men skulle ønske det kom en og annen blomst også.

                                       Ha en flott onsdagskveld, hilsen Tua.


7 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att de inte blommar! Undrar vad det kan bero på. Har du bra jord till dem?

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 2. Beautiful photographs, wonderful plants. I am greeting

  SvarSlett
 3. Man kan jo bytte ut dillen med en annen også. Hvis det er noen trøst kommer ikke dagliljene her heller. I fjor flyttet jeg den ene, selv om jeg har lest at de ikke liker å flytte. Det kommer knopper på den nå. Oppdaget det i dag, men tror ikke de vil rekke å komme... Bra vi har mye annet fint som blomstrer i hagen=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Noen sorger og noen gleder er det ved hagelivet og om en dille går ut så finnes det andre flotte vekster å legge sin elsk på.

  Er forresten veldig spent på rødkvannen din . Jeg så spørsmålet ditt på hagegalforumet. Jeg har en fasinasjon for den planten etter jeg smakte kvannsuppe ;)

  Ha en fin onsdag du også :)

  SvarSlett
 5. Den gule dagliljen er trofast og vakker! Så synd at de andre ikke vil blomstre hos deg. Jeg har funnet ut at jeg har for få dagliljer i hagen, så jeg tenker å anskaffe flere.

  SvarSlett
 6. Hei Tua! Tusen takk for koselig kommentar hos meg! Diller er til, for at de skal komme å bergta deg, for å siden kanskje forsvinne igjen. Noen blir værende for alltid:-)

  SvarSlett
 7. Den dillen vet jeg alt om, så den kan umulig bli borte hos deg, Tua ;-) Dagliljer må ha minst/helst 5-6 timer med sol hver dag og de må ikke stå plantet for dypt i bakken. Hvis disse tingene er i orden blomstrer de som bare det. Håper du finner ut av det og at dillen ikke forsvinner :-)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)