onsdag 22. august 2012

Høstetid

Allerede i høstmodus her, tenk for ei uke siden var jeg en iherdig motstander av ordet høst, men plutselig er jeg der. Det har noe med at hagen har regnet sønder og sammen, jorda er så vasstrukket at jeg ikke kan bevege meg ut i bedene nå. Bladfarvene har gulnet, det kan jo være næringsmangel rett og slett, siden jorda er helt utvasket av alt regnet i sommer. I kjøkkenhagen går det så det suser, iallefall nesten.


Grønnkål, palmekål, forvokst spinat, ringblomster og solsikke i skjønn forening. Er det forresten noen som vet hvordan man tilbereder grønnkål sånn at det blir til noe godt? Har forsøkt å stue den, det smaker innmari grønt, litt siloaktig på en måte. Steke den, da ble den iallefall ikke god, men tørr og rar. Hmmm, den er så pen å se på at den er i hagen hvert eneste år. Enn palmekål?


Her har rosenkålen uten kål sneket seg med også. Ei underlig plante jeg ikke får helt til her, har toppet den etter råd fra ei hagedame  som var på besøk her. Ser ikke ut som det gjorde susen heller.


Rød spisskål, vakker plante, men avlingen er jeg litt usikker på, men det er fortsatt tid før frosten kommer håper jeg.


Knutekål, godt å spise samtidig som det er ei utrolig kul plante. Smiler bare jeg ser denne underlige planta.


Rød grønnkål.

Gulrøtter til dagens laksemiddag, skal slenge på ovnsbakte rødbetbåter og sjarlottløk også, rømme til mann og barn, matyoughurt til mor.


Ikke rødbeter fra egen hage dessverre, dette var avlingen jeg fikk i år, det er omtrent som i fjor. Små, harde og med myrsmak. Vet ikke hva jeg gjør feil, men det er helt åpenbart at noe er det. Rødbeteksperter, hvor er dere??? Anyone?? Jeg måtte kjøpe på torget i dag, store, saftige og deilige rødbeter, men økologiske og hjemmeavlede er de ikke, men sikkert gode for det.


Grønngjødsling på gang. Når det høstes noe, strøs det på grønngjødslingsfrø samtidig. Lærte noe av Lin før i sommer, på hennes fremragende blogg som du finner HER  Grønngjødslingsplantene må spas ned før de blomstrer, hvis ikke frøsår de seg fra år til år. Hmmm, takk Lin, det hadde jeg overhode ikke tenkt på.                                      Hilsen Tuaidetgrønnehjørnetidag.

11 kommentarer:

 1. Du har så mye flotte grønnsaker. Jeg har aldri fått dreisen på dyrking av grønnsaker. Her er det kun dyrking av purre og løk. De er så enkle å få til heldigvis. Ha en fortsatt fin onsdag!

  SvarSlett
 2. Å har du sett så flotte grønsaker da , jeg er imponert over alle godsakene du har fått til nam.

  Vi får håpe høsten blir snill med været , for da kan jo den bli veldig fin ,,som ett lite plaster på såret,,

  Ha en fin dag , klem fra Marit.

  SvarSlett
 3. Knutekål er fantastisk. Den har superlekker farge i tillegg til å være veldig god. Har allerede høstet mange fra hagen. Guttene spiser den stort sett opp rå=) Ha en fin dag=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Fantastisk flott grønnsakhage du har! Jeg ble sulten bare av synet :) En gang i tidenes morgen hadde jeg min egen grønsaksåker. Jeg kjenner at jeg savner akkurat det :) God onsdag!

  SvarSlett
 5. Hei!
  Jeg må innrømme at jeg tenkte på deg da jeg parkerte på Jorekstad i helga. Langt inn i skogen ved militærleiren, og tenkte jeg på kålen din som smaker silo :))

  Så lenge høsten blir fin, så kan den godt komme nå!

  Kjempe klem

  SvarSlett
 6. Fantastiske grønsaker du har dyrket frem! Hva gjødsler du med???
  Grønngjødsel må jeg prøve til neste år:)
  Har ikke noe erfaring med grønnkål....

  SvarSlett
 7. Imponerende grønnsakshage! Dere høres ut som en supersunn familie :-)

  SvarSlett
 8. Her var det mye snadder:-) Rödbeter har jeg også, men vi har ikke höstet ennå. Planen er å ha de til fredagsmiddagen, men jeg kanskje burde sjekke at de er OK först skjönner jeg....
  Klem Nora

  SvarSlett
 9. Gosh så masse flott det er i din kjøkkenhage nå! Også så flotte Grønnkålen din er! Mon tro hva du bruker knutekålen til?

  Takk for lenk og skryt og lykke til med Grønngjødslingen!

  SvarSlett
 10. Mye flotte grønnsaker hos deg! Deilig å kunne høste fra egen hage. Jeg har heller ikke hatt hell med rødbeter de siste gangene jeg prøvde, hvis det kan være noen trøst.
  Grønngjødsling er nok smart, jeg har ikke vært flink nok til å tenke på det.

  SvarSlett
 11. Hjelpe meg så flink du er.................så mange sortar grønnsaker. Sjølv om du synest ikkje alt var vellykka har no dette vore ein suksess likevel!!!!
  Imponert :))
  Ha ein vidunderlig dag.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)