tirsdag 14. august 2012

Åpen hagesuksess

Iallefall for meg, det kom mellom 70 og 80 personer. Sier meg godt fornøyd med det siden jeg ikke akkurat bor sentralt til. Tror de besøkende koste seg også med hageprat kaffe og kake, de fleste tok seg god tid. Været var strålende og varmt, klokka elleve kom de første, sistemann gikk klokka sju, så dagen ble lang, litt slitsom og veldig flott. Mannen i huset fikk kaffekokeroppgaven, etterhvert måtte han trå til som parkeringsvakt også. Ikke så ofte det er trafikkork i Svingvoll, men på søndag var det litt av det. Jeg skulle tatt bilder av begivenheten, men det rakk jeg ikke, her kommer det bilder tatt dagen etter.


Bilder av de plantene jeg fikk flest spørsmål om, Monarda/hestemynte. Den er høy og staselig og står sammen med rødkvannen som er enda høyere og i ferd med å blomstre.


Artig blomst når den studeres nærmere.


Rødkvannblomst i emninga, planta er ca 2 meter høy nå, men et digert bladverk, så denne vekket oppmerksomhet. Det er første gangen jeg har denne i blomst, så jeg krysser fingrene for at frøene rekker å modnes.


Valmuene ble beundret, lista med navn og adresser er lang, så frøene skal få bein å gå på i år. Artig å spre litt hagegalskap rundt.


Fylt valmue, bustete sjarmør med en vakker farge.


Duftgladiolen fikk også mange beundrende blikk, det er første gangen jeg har den her i hagen, men antar at det ikke blir den siste.


Makedoniarødknappen/Knautia Macedonia var også populær, det er en finfin vever som legger seg fint inne andre litt stødigere planter.


Blodtopp. Bildet er tatt i sol og er ikke særlig fint, men alle frøplantene av denne får nok nye hjem.

På mandag hadde jeg besøk av Vivi fra Vivishagerom Vi vandret og skravlet, glodde på planter og diskuterte ikke minst så lo vi. Kjempekoselig dame jeg håper å beholde kontakten med. Og tusen takk for iris og frø :)

Oppsummeringen er at det var ei veldig fin helg med flott vær og masse besøkende hageinteresserte mennesker, helt fra Vikersund kom det ett par. Nå er det hele over og raseringen av bed, det egentlige prosjektet for neste år har begynt.

                                    Hilsen Tua

16 kommentarer:

 1. Beautiful flowers, interesting post. I am greeting

  SvarSlett
 2. Så flott at det ble en vellykket dag=) Jeg hadde veldig lyst til å besøke åpne hager jeg også, men i Trondheim var det bare en som hadde meldt seg på. Det er jo utrolig at det ikke var flere. Jeg får jobbe hardt i hagen, slik at vi kan åpne vår om noen år=) Nå blomstrer frøene jeg fikk av deg, supersøte blomster=) Bilder kommer. Ha en fin, fin dag=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Ja, da ble det mange besøkende hos deg! Du var jo også kjempeheldig med været, så det ble full klaff :-)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med så godt besøk på åpen dag! Kjempebra :) Her har folk tydelivis kjent sin besøkelsestid :) Fortsatt god uke!

  SvarSlett
 5. Det var jo supert at så mange kom. Masse fine blomster som blomstrer hos deg ser jeg. Her kom det ca 60 og jeg var superfornøyd med det. Ha en strålende dag!

  SvarSlett
 6. Så mange!!! Da hadde du mer enn nok å ta deg av. Jeg følte det var nok med 25. Men moro var det, og jeg kommer nok til å melde oss på til en annen gang også.
  Mange spennende planter du har å vise fram.

  SvarSlett
 7. Så artig at det kom så mange - jeg skulle så gjerne ha sett den hagen din selv jeg ;)

  (Men fikk heldigvis sett en flott rosehage i Asker)

  Kanskje om et par-fem år så kan jeg åpne en av mine hager ? Det er jo lov å drømme litt .

  SvarSlett
 8. Jøss, så mange besøkande. Det er litt å vere stolt av!!!!
  Skjøna godt at du ikkje fekk anledning å ta bilete den dagen. Supert at det vart så vellykka og endatil nydelig ver :)
  Du har ivertfall fått dei i linsa dagen etter og plantane dine er lekkre.
  Takk for at du viser fram........:)

  SvarSlett
 9. Du store min, du har virkelig hatt mange folk innom!! Hyggelig at du åpner hagen din på denne måten:-) Jeg var i en hage på søndag, men den timen vi var der var det nok kun 10-15 andre. Ønsker deg en fin kveld og fortsatt mange fine hagedager i sommer! Mvh, Berit

  SvarSlett
 10. Hei på deg, og takk for i går. Kjempe koselig var det!

  Pellisene har fått en super plass på veranda'n, og de andre blir plantet i morgen!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 11. Så flott!..gøy at du hadde så stor respons..og du har mye flott å vise også:)
  Tenk min flotte hestemynte døde i vinter...flyttet den i fjor høst og da ville den ikke mere..må ha en ny tror jeg for de er så flotte:)
  Kanskje jeg skal våge meg på en åpen hage til neste år...virker litt skummelt....:)

  SvarSlett
 12. Takk for at vi fikk komme :)
  Jeg, mamma og ungene storkoste oss.
  Takk for at du sprer slik hageglede og inspirason :)

  SvarSlett
 13. Så bra det gikk fint med din åpne hage! Utrolig mange besøkende:)
  Den hvite duftgladiolen var kjempefin..

  SvarSlett
 14. Du fikk jo utrolig mange besøkende. Sikkert litt travelt for dere underveis, men jeg tenker folk koste seg i din innholdsrike hage. Bra at det ble en positiv opplevelse for dere også.

  SvarSlett
 15. Så hyggelig med så mange hageinteresserte innom! Hadde nok kommet på besøk jeg også hvis vi bodde nærmere hverandre. Har vært på Vivis side og sett mange fine bilder fra hagen din.

  SvarSlett
 16. Å så kjekt! Skulle gjerne vore hos deg eg også :)
  Eg var i ein open hage eg også, ein stor hage med masse nytt under opparbeiding. Kjekt å sjå i andre sine hagar :)

  Kunne faktisk tenkt meg å opne hagen min eg også, men har vel ikkje heilt mot til det, synest ikkje eg har nok å vise fram...

  Ha ein fin kveld :)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)