søndag 19. august 2012

Den siste sommerdagen og vandring

sies det. Meteorologene sa i dag ble den siste sommerdagen på indre østland i år. Vemodig at høsten er her igjen, nå som jeg hadde det så innmari hagegøy. Minstegullet skal ha sin første skoledag på videregående skole i morgen, også vemodig det at ungene plutselig er nesten voksne. Størstegullet er forsåvidt voksen allerede.
Nok depping, hagen er fortsatt ganske flott, det har regnet helt fryktelig i natt, så mye er litt nede i dag.


Tatt fra verandaen, viser den øverste delen av hagen ved gårdsplassen. Noe av peonene som fortsatt er igjen vises her, og de gammelrosa riddersporene.


Også tatt fra verandaen, viser hjørnet av hagen, nederst hjørnebedet og øverst svingenbedet. Det går en singelgang i mellom der, men det er ikke lett å se.


Naturlig hageportal sørger snøballkrossvedtreet for. Den er fullstendig malplasser, men akk så skjønn når hun er full med grønn/hvite blomsterballer i juni. Derfor får hun stå her tross at det vanskeliggjør endel for meg.


Nederst i hagen, ovenfor kjøkkenhagen, den nyeste delen. Anlagt i fjor, men tross det ganske frodig. Her plantes det tett, så de svake bukker fort under her.


Hjørnebedet tatt fra bakkenivå, her var jorda ganske bar, etter flyttesjau og diverse plantedonasjoner i vår. Orker ikke å ha stauder som aldri rekker å blomstre, de har flyttet sørover. Her dominerer tulipaner og allium tidlig på sesongen, mens nå er det strandkatthale (helt nydelig og rosa), solhatt, liljer og endel gress. Erteblomstene ble satt ned her siden jeg ikke hadde flere krukker igjen da de skulle plantes ut. Den har akkurat startet blomstringen nå.


Riddersporer nede for telling. Det er vel den eneste av mine diller som har gått over. 25 av dem har funnet seg nye hjem,antar flere står for tur. De er så slitsomme når de blir 3 meter høye og velter utover.

Som nevnt, siste sommerdag i dag, shortsen er på, capsen på plass, spaden klar. Hagerenovering/rasering på gang.


                                        Hilsen Tua

12 kommentarer:

 1. God morgen til deg!
  Selv om det kanskje er den siste sommerdagen, så krysser fingrene om at høsten blir knall fin. Jeg har mye jeg skulle ha gjort enda, men jeg må vente til blomstringen er ferdig.

  Kos deg i hagen og ta deg tid til å nyte! Klem

  SvarSlett
 2. Ja, og meterologene pleier dessverre å ha rett når det gjelder negative ting av en eller annen grunn. Jeg synes det er alt for tidlig med høst enda, har liksom ikke fått nok sol denne sommeren heller. Men vi får ta det som det kommer, lite å gjøre med været. Ha en fin sommerdag enten det er den siste eller nest siste ;-) Klem fra Marit

  SvarSlett
 3. Ja, det er vemodig når man innser at sommeren er blitt høst. Kjenner på det samme jeg også. I dag øsepøse regner det i tillegg, så alt ble med et litt vemodig. I morgen er det til og med jobb igjen! Heldigvis er det slik at hverdagene er fine de og, må bare komme inn i rytmen igjen. Håper du får en fin søndag, og så satser vi på at det blir mange godværsdager fremover=) Vibeke

  SvarSlett
 4. Ikke mye høstlig over hagen din enda :) Her har det også bøttet ned i natt, men jeg har ikke vært ute og besiktiget enda.. Men gjessene har jo blandt annet flydd sørover i mange uker alt, så det gå den veine. Mot høst. Nå skal vi høste frø og bestille løk osv!

  SvarSlett
 5. Vi får ta det med fatning. Hagen din er jo flott og frodig!!! Kos deg med gjøremål. Her er det helgen med dugnad for fotballcup, og jobben krever ekstra innsats også i helgen. Men å få ned noen planter må det vel bli råd med.

  Og meteorologene har tatt feil før...!

  SvarSlett
 6. Sommeren går så altfor fort.. Men forhåpentligvis har vi en fin hage-høst foran oss :-) Kos deg med raseringen!

  SvarSlett
 7. Kos deg i hagen du, og det med den siste sommerdagen tror jeg ikke noe på....:-) du skal se at det kommer fler flotte dager fremover. Høsten kan jo være ganske så flott den også.
  Så frodig og fint det er i hagen din. Riddersporer er nydelige, men de behøver god støtte for ikke å legge seg flate,og det er jeg ikke alltid like flink til.
  Angående spørsmål i bloggen min, så sådde jeg Dahlia 28. februar, i følge mitt utmerkede kartotek :-))))) og jeg topper de etter de har fått noen bladpar. Toppen kan du bruke til stikling så får en flere planter.
  Ønsker deg en fortsatt god hagesøndag.

  SvarSlett
 8. Ja, her regner det fremdeles. Jeg er ikke klar for høst enda, det er for tidlig. Håper vi får flere sommerlige dager enda.
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 9. Ja det har vore kraftig regnver hos meg og så mykje har vorte slått heilt ned :(
  Får satse på at Hausten har mange fine varme dagar så vi får nyte hagen enda ei stund.
  Det var utruleg frodig og fint i hagen din.
  Ser du vil kvitte deg med riddarsporane dine. Eg synest dei er så flotte men mine har ikkje fått kome opp i år fordi sniglane har gnafsa i seg etter kvart som spirane stakk ut av jorda. Ein er til og med heilt død:(
  Nyt sommardagen din!!! :))

  SvarSlett
 10. Huff, höst allerede. Denne sommeren har da gått så altfor fort.....som sommeren alltid gjör:-(
  Håper vi får en lang og fin höst. Noe frost er jeg IKKE klar for iallefall.
  Flotte bilder fra hagen din som vanlig! Jeg er så imponert over frodigheten hos deg!
  Önsker deg en flott (höst)uke:-)
  Klem Nora

  SvarSlett
 11. Det är verkligen synd, om det skall bli höst nu när trädgården är så fin och så mycket blommar!! Vi hoppas att det är sommar lite till1

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlett
 12. Hei søte deg :)
  Så koselig med besøk fra deg igjen!

  Jeg ble hacket for en tid tilbake og måtte flytte alt, så noen mistet jeg på flyttelasset.

  Nydelig hage du har.
  Kan skjønne det er vemodig med barna dine, innbiller meg det er slik mammaen min har det iblant.

  Jeg håper helgen din har vært fin, vi har kosa oss stort i det deilige været.

  Nå er det sofa og kos!
  klem

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)