søndag 5. august 2012

Alle mine diller kapittel 7

Her er den hittil heftigste dillen som også har vart lengst, storkenebb. Ser jeg en jeg ikke har må den øyeblikkelig kjøpes. Etter arkivet er det rundt 45 forskjellige her i hagen. Storkenebbene elskes av flere grunner, de fleste er hardføre, de blomstrer villig og er enkle å ha med å gjøre. Noen favoritter har jeg.


Geranium Magnificum eller Julistorkenebb har en magisk og intens farve, den har ganske kortvarig blomstring, men er så vakker når den står på at den er tilgitt.


Superfavoritt nr 1 er Geranium Patricia, den er stor, ca 1 meter høy, begynner blomstringen her rundt 15 juli og holder det gående til frosten kommer. Hun står sammen med rosa Mordens Fireglow som er knall rød, en slående kombinasjon.


Superfavoritt nr 2 er Geranium Rozanne, liten og unnseelig på våren, men en skal ikke skue storkenebben på bladene altså, for hun blir svær. Sent, men godt kommer hun uti juli og holder på til frosten kommer. Skal du ha bare en storkenebb, velg denne.


En selvsådd en med navnet dypt begravet under bladene, vakker, lys og tander, men 1 meter høy er hun og ganske stiv i stilkene, så den står av for vær og vind. Det trengs jo etter denne sommeren.


Geranium Sangineum Album, hvit blodstorkenebb, søt og liten. Her er det det friske grønne bladverket som er det fineste, ja å de skjøre hvite blomstene også.


                                        Hilsen Tua

8 kommentarer:

 1. Så flott! da har du gitt meg navnet på noen Storkenebb som blomstrer nå. Her i hagen er det bare den rosa blodstorkenebben som spanderer litt farge nå.

  SvarSlett
 2. Du verden så mange diller du har. Den ene flotte planten etter den andre. Herlige storkenebb du har, og jeg ser du har den høye rosa med svart øye. Den er øverst på min ønskeliste.....;)

  Ha en fin søndag! Klem

  (må se på været i løpet av uka, men jeg kommer nok. Om det så skal være med sydvest og gummistøvler)

  SvarSlett
 3. Vakre blomster! Sarte og fine. Her utfor hytta vokser skogstorkenebb.

  SvarSlett
 4. Dine var virkelig flotte!

  Dette er vel den eneste dillen jeg ikke har hatt. Jeg liker veldig godt de små lave, men finner ingen som oppfører seg sånn. Jeg sådde en som skulle være 20 cm, men den er vel 50 cm nå...
  Ha en fin søndag! Klem

  SvarSlett
 5. Flotte storkenebb! Noen av disse er favoritter hos meg også, men Rozanne har jeg ikke. Det må det gjøres noe med.

  SvarSlett
 6. Enig - storkenebb er flotte og kilde til dille! Jeg har en del sorter nå (7) og for et par uker siden kjøpte jeg en 'Rozanne' som jeg er veldig spent på. Du har jo utrolig mange og de du viser her var flotte!
  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 7. Så mange flotte storkenebb du har i hagen din, de er også en av mine diller.

  SvarSlett
 8. Denne dillen deler vi selv om jeg ikke på langt när har så mange forskjellige slag som du. Jeg synes de er flotte hver på sin måte og jeg liker at de fleste lager fine tuer. Rozanne er helt klart en av mine favoritter også, men det gjelder å sette av plass til henne for hun blir diger:-)

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)