torsdag 30. august 2012

Gammelt og arvet.

Ingen hemmelighet at jeg liker gamle ting, mannen her lurer iblant på hva i all verden jeg skal med alt brasket. (Brask er dialekt for søppel).
Disse tingene er arvet av min mormor eller Lalla som hun ble kalt. Et kaffeservise til seks, porselenet er produsert i Tyskland men kjøpt i Sverige av Lallas venninne for mange, mange år siden. Serviset er absolutt ingen kuriositet, men har for meg gode minner fra den tiden jeg var barn. Storesøster og jeg var alltid med vår mor til byen hver eneste lørdag for å handle. Hi-hi, det var den tiden matbutikkene stengte kl fem på hverdager og kl ett på lørdager.
Etter handleturen var vi alltid på besøk hos mormor/Lalla og dette serviset ble brukt. Serveringen bestod av kaffe, brus og vafler med sukker og syltetøy.
Gode barndomsminner.


Serviset er ganske slitt, asjettene er i glass å hører nok ikke til koppene, men jeg synes de passer godt allikevel.


Skåla jordbærsyltetøyet ble servert i, denne skåla er lik asjettene.


Dette ble brukt som askebeger av meg den gangen jeg røykte (etter at jeg ble voksen da vel og merke). Fra Figgjo. Heldigvis røyker jeg ikke lenger heller  :)

Gammel mugge fra Egersund Flint                                   Ha en nydelig Tordag, jobben venter på meg. Hilsen Tua

11 kommentarer:

 1. Gammelt porselen er noe av det hyggeligste man kan ha på bordet. Som du sier; det er knyttet så mange gode minner til måltider og familiesammenkomster.

  SvarSlett
 2. Mange fine ting hos deg! Slikt må man jo ta vare på! Alle gamle ting som man kan bruke er supert, men det er jo litt eksatra kos når man har fine minner knyttet til dem:) Klem Maria:)

  SvarSlett
 3. Du har mye fint her ja. Jeg synes det askebegeret var så fint, for det hadde så fin form. Jeg røyker heller ikke lenger(har gjort det jeg også), men synes at noen askebegre er veldig fine. Moro med gammelt porselen og gamle gode minner. Ja, tenk at butikkene stengte kl. fem en gang i tiden og ett på lørdag...
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Det er godt å ha gode barndomsminner, og selv om det er slitt, betyr det nok det samme gode for deg!
  Søtt lite askebeger fra Figgjo, og mugga var vel nydelig!
  Butikker som stengte 4 og 5 på hverdager og 1 på lørdager husker man jo...det skulle bare vært sånn nå også, så hadde ikke alle vært så stressa....tror nå jeg.
  Ha en koselig fortsettelse på dagen.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 5. Nydelig porselen med herlige minner til! Elsker fasan serien fra Egersund. Det er bare såå vakkert! God klem til deg :)

  SvarSlett
 6. Nydelige gamle ting med historie som en bare blir så glad i.

  Ha en fin dag , klem fra Marit.

  SvarSlett
 7. Mye lekket gammelt :) Jeg er svak for gamle kopper og fat fra Figgjo :) (Så gammel er jeg også...)

  SvarSlett
 8. Nydelig servise! Det er ekstra kjekt å eie ting som har historie og minner knyttet til seg.

  SvarSlett
 9. Gamle ting er veldig hyggelig. Jeg har huset fullt jeg og. Vil gjerne se mer=) Håper du har det bra=) Vibeke

  SvarSlett
 10. Jeg savner lalla jeg :) .. Alltid mozell og kokesjokolade å få der.

  Glad i deg mamma.

  SvarSlett
 11. Enig med du - så hyggelig med gamle minner. Riktig søtt var det! Jeg har også noe lignende service fra min mormor som det alltid er like hyggelig å ta frem. Da blir jeg satt tilbake i tid med gode gamle minner.

  SvarSlett

Takk til de som tok seg tid :)